rośliny strączkowe

Warzywa strączkowe - przepisy na dania z roślin strączkowych

... Są bogate w pełnowartościowe białko, smaczne i zdrowe, ale spora część z nas unika ich jak ognia. Warzywa strączkowe, bo o nich mowa, to doskonałe składniki zup, sałatek i dań głównych. Niestety ... , wciąż nie są zbyt popularne. Czas to zmienić ...

dawno temu

Rośliny na odchudzanie - zioła spalające tłuszcz

... na organizm. Jeżeli chcemy stracić zbędne kilogramy bez uszczerbku na zdrowiu, powinniśmy wprowadzić do jadłospisu rośliny lecznicze, które wspomagają proces chudnięcia. Poznaj zioła pomagające w odchudzaniu, zioła przyspieszające metabolizm. ...

dawno temu

Ciecierzyca - czy warto ją jeść?

... Jest warzywem z grupy roślin strączkowych, zwana także grochem włoskim. Jej smak jest określony jako słodkawy o gorzkim posmaku. Stanowi smaczną, zdrową i sycącą przekąskę, nadaje się także, jako składnik dań głównych. ...

dawno temu

Nowe rośliny wspomagające odchudzanie. Gurmar - odchudzanie

... Nowe rośliny, które wspomagają proces odchudzania, to gurmar, irvingia i nopal. Ich wpływ na stan masy ciała został potwierdzony przez wyniki badań naukowców. Jakie składniki tych roślin decydują o ich działaniu odchudzającym? Jak działa gurmar ...

dawno temu

Głóg - właściwości i zastosowanie

... Głóg nie jest popularną rośliną, jednak posiada wiele cennych właściwości leczniczych. Owoce i kwiaty głogu są źródłem składników mineralnych, dlatego roślina wykorzystywana jest w medycynie głównie ... Czym jest głóg? Głóg to nazwa, którą ...

dawno temu

Kiedy warto spożywać ostropest plamisty?

... Ostropest plamisty to roślina, którą można spotkać na łąkach, jednak jej właściwości zostały docenione już dawno temu, a obecnie jest z powodzeniem wykorzystywana w medycynie. Ostropest plamisty ... Ostropest plamisty - co to takiego? Ostropest ...

dawno temu

Ashwagandha - czym jest i jak działa na nasz organizm?

... Ashwagandha znana również jako witania ospała, czy żeń-szeń indyjski to roślina, która już od wieków wykorzystywana jest w medycynie ajurwedyjskiej. W ostatnim czasie coraz częściej słyszymy ... Ashwagandha - co to jest? Ashwagandha to roślina ...

dawno temu

Najbardziej kaloryczne warzywa - poznaj wysokokaloryczne warzywa

... , jest również wysokokaloryczna. W 100g gotowanych ziaren znajduje się aż 116 kcal. Z drugiej strony, badania naukowców z Kanady wykazały, że rośliny strączkowe tego rodzaju na długo zapewniają uczucie sytości ... bez dodatku soli znajduje się ...

dawno temu

Wegesportowiec - dieta bezmięsna a intensywny wysiłek fizyczny

... czy sposób na odchudzanie, ale także i styl życia. Dieta roślina nie wyklucza też aktywności fizycznej na wysokim poziomie. Co powinien jeść wegesportowiec? ... , owoce, produkty bogate w białko, nasiona roślin strączkowych, produkty mleczne. ...

dawno temu

Jakie właściwości ma bób?

... Bób to popularne warzywo strączkowe. Nie bez przyczyny gości na wielu stołach. Jest smaczne, sycące, a przede wszystkim zawiera cenne składniki odżywcze – takie jak białko, żelazo czy kwas foliowy. Wpływa korzystnie na układ nerwowy i pokarmowy. ...

dawno temu
MATERIAŁ PROMOCYJNY

Co jeść, żeby schudnąć? Jakie mięso na diecie odchudzającej?

... . Mowa o: warzywach, owocach, roślinach strączkowych, zbożach, nabiale, rybach, mięsie i wędlinach. Wszystkie powinny znaleźć się w twoim jadłospisie, bo odchudzanie polega na wprowadzeniu ... źródłem kwasów tłuszczowych omega 3, które ...

10 miesięcy temu

Prozdrowotne właściwości fiołka trójlistnego

... Fiołek trójlistny to oficjalna nazwa znanego wszystkim bratka. Roślina rośnie na polach i łąkach, nierzadko też sadzimy ją w przydomowych ogródkach. Chociaż jest dla nas przede wszystkim ozdobą, ten polny kwiat wykazuje wiele cennych ...

dawno temu

Ziarno teff – przysmak etiopskich maratończyków

... Teff, zwane też miłką abisyńską, to roślina należąca do grupy traw. Określa się ją jako pseudo-zboże. Jest niezwykle popularna w Etiopii. Kryje w sobie wiele cennych składników odżywczych, a do tego dodaje sporo energii. ... jest rośliną bardzo ...

dawno temu

Imbir najlepszy na ból mięśni

... Imbir to składnik herbaty rozgrzewającej (stosowanej w walce z przeziębieniem) i komponent naparu, który pije się jako remedium na mdłości. Badania amerykańskiego naukowca dowiodły, że ta roślina ma jeszcze jedno zastosowanie: pomaga zmniejszyć ...

dawno temu

Fioletowe lody mogą pomóc spalać tłuszcz

... Czy zauważyliście ostatnio przepiękne, fioletowe desery na Instagramie i Pintereście? Głównym ich składnikiem jest pochrzyn skrzydlaty (Dioscorea alata, znany również jako ube), roślina ... Dobroczynne fioletowe ziemniaki Pochrzyn należy do ...

dawno temu

Witaminy rozpuszczalne w wodzie i tłuszczach

... bóle menstruacyjne. Jej źródła to m.in. rośliny strączkowe, orzechy, jaja i mleko. Witamina B7 (biotyna, witamina H) Biotyna z kolei bierze udział w syntezie składnika wpływającego na krzepnięcie krwi ... dla prawidłowego funkcjonowania układu ...

dawno temu

Powiązane Tematy

Popularne tematy

Zobacz wszystkie