Mariusz Pudzianowski pokazał zdjęcia sprzed lat. Robią wrażenie!

rośliny strączkowe

Ciecierzyca - czy warto ją jeść?

... Jest warzywem z grupy roślin strączkowych, zwana także grochem włoskim. Jej smak jest określony jako słodkawy o gorzkim posmaku. Stanowi smaczną, zdrową i sycącą przekąskę, nadaje się także, jako składnik dań głównych. ...

dawno temu

Nowe rośliny wspomagające odchudzanie

... Nowe rośliny, które wspomagają proces odchudzania, to gurmar, irvingia i nopal. Ich wpływ na stan masy ciała został potwierdzony przez wyniki badań naukowców. Jakie składniki tych roślin decydują o ich działaniu odchudzającym? ...

dawno temu

8 roślin leczniczych, które pomagają zrzucać zbędne kilogramy

... na organizm. Jeżeli chcemy stracić zbędne kilogramy bez uszczerbku na zdrowiu, powinniśmy wprowadzić do jadłospisu rośliny lecznicze, które wspomagają proces chudnięcia. ... Niektóre rośliny wykazują prozdrowotne właściwości i poprawiają ...

dawno temu

Allergoff® − skuteczny neutralizator alergenów kurzu domowego

... roślin. Całkiem się go z domu i ze swojego otoczenia nie pozbędziemy, choćbyśmy zaprzęgli do pracy najlepszą ekipę sprzątającą. Ale możemy zneutralizować działanie kryjących się nim alergenów, stosując preparaty z linii Allergoff®. ... , grzybów ...

7 miesięcy temu

Jak nie podjadać na kwarantannie? 5 kluczowych zasad

... jak kasza, brązowy ryż, razowy chleb, płatki owsiane, a białko - w mięsie, rybach, twarogu, jajach, nasionach roślin strączkowych. 4) Pij wodę. Ustal, że będziesz pił np. na 30 minut przed każdym posiłkiem ...

2 miesiące temu

Ranking najbardziej kalorycznych warzyw

... znajduje się aż 116 kcal. Z drugiej strony, badania naukowców z Kanady wykazały, że rośliny strączkowe tego rodzaju na długo zapewniają uczucie sytości. Jest to związane z dużą ilością błonnika ... . Ten rodzaj roślin strączkowych spożywany zbyt ...

dawno temu

Wegesportowiec - dieta bezmięsna a intensywny wysiłek fizyczny

... Niektórym nadal trudno jest zaakceptować fakt o wyeliminowaniu mięsa z diety. Jak się jednak okazuje, wielu ludzi w sposób świadomy preferuje wegetarianizm i weganizm nie tylko jako sposób odżywiania, ale i styl życia. Dieta roślina nie wyklucza ...

dawno temu

Jakie właściwości ma bób?

... Bób to popularne warzywo strączkowe. Nie bez przyczyny gości na wielu stołach. Jest smaczne, sycące, a przede wszystkim zawiera cenne składniki odżywcze – takie jak białko, żelazo czy kwas foliowy. Wpływa korzystnie na układ nerwowy i pokarmowy. ...

dawno temu

Prozdrowotne właściwości fiołka trójlistnego

... Fiołek trójlistny to oficjalna nazwa znanego wszystkim bratka. Roślina rośnie na polach i łąkach, nierzadko też sadzimy ją w przydomowych ogródkach. Chociaż jest dla nas przede wszystkim ozdobą, ten polny kwiat wykazuje wiele cennych ...

dawno temu

Jak zregenerować organizm po wysiłku fizycznym?

... i pełnoziarniste makarony. Z kolei białka dostarczysz zjadając chude mięso, ryby, rośliny strączkowe, tofu lub jaja. Pamiętaj, aby twój jadłospis był bogaty także w zielone warzywa i owoce ...

11 miesięcy temu

Cieciorka - właściwości, zastosowanie oraz przepisy

... Cieciorka to roślina z rodziny bobowatych, nazywa się ją także grochem włoskim. Występuje ona w obszarze śródziemnomorskim, w suchych, widnych lasach oraz na klifach. Potrawy z cieciorką powinniśmy ...

dawno temu

Ziarno teff – przysmak etiopskich maratończyków

... Teff, zwane też miłką abisyńską, to roślina należąca do grupy traw. Określa się ją jako pseudo-zboże. Jest niezwykle popularna w Etiopii. Kryje w sobie wiele cennych składników odżywczych, a do tego dodaje sporo energii. ... jest rośliną bardzo ...

dawno temu

Imbir najlepszy na ból mięśni

... Imbir to składnik herbaty rozgrzewającej (stosowanej w walce z przeziębieniem) i komponent naparu, który pije się jako remedium na mdłości. Badania amerykańskiego naukowca dowiodły, że ta roślina ma jeszcze jedno zastosowanie: pomaga zmniejszyć ...

dawno temu

Powiązane Tematy

Popularne tematy

Zobacz wszystkie