produkty zwiększające ryzyko nowotworu

Ćwiczenia weekendowe również obniżają ryzyko zgonu

... Badania dowodzą, że ćwiczenia weekendowe mają niemal tak pozytywny wpływ na zdrowie jak systematyczny wysiłek fizyczny. Nie tylko zmniejszają ryzyko wystąpienia schorzeń o charakterze przewlekłym, ale i chronią przed przedwczesną śmiercią. ... ...

dawno temu

Produkty typu light - czy warto je stosować?

... "Light", "zero", "lekkie" - współczesny rynek pełen jest zamienników klasycznych produktów spożywczych, które ze względu na obniżoną zawartość kalorii mają pomóc nam pozbyć się nadmiarowych ... Produkt "light", czyli... jaki? Zastanawiając się ...

dawno temu

Etykiety produktów spożywczych - na co zwracać uwagę?

... "Czytaj etykiety, zanim coś kupisz" - wielu z nas słyszało w swoim życiu podobne zalecenia. Na co powinniśmy zwrócić uwagę? I jak interpretować pojawiające się na opakowaniu informacje? Czytaj dalej, a etykiety produktów spożywczych przestaną ...

dawno temu

Te produkty sprawiają, że jesteś jeszcze bardziej głodny

... produkty, które nie tylko nie zaspokajają głodu, ale go potęgują. Być może to właśnie one są wrogiem twojej sylwetki, a nie niepohamowany apetyt czy emocjonalne przywiązanie do jedzenia. Często chodzi ... Gotowe zupy Nie wszystkie gotowe zupy ...

dawno temu

Najbardziej sycące produkty

... To, co jemy, w różny sposób wpływa na uczucie sytości. Niektóre produkty na dłużej hamują uczucie głodu, co sprawia, że przy kolejnym posiłku jemy mniej, a przez to możemy łatwiej pozbyć się zbędnych ... kilogramów. Oto najbardziej sycące ...

dawno temu

Produkty obniżające cholesterol

... odkłada się bowiem w ścianach tętnic, tworząc blaszki miażdżycowe. Zbyt wysoki poziom cholesterolu prowadzi więc do zwiększenia ryzyka wystąpienia miażdżycy, choroby wieńcowej, zawałów serca ... - jak obniżyć cholesterol? W obniżeniu ...

dawno temu

Produkty, których nie należy odgrzewać

... Odgrzewanie jedzenia to powszechnie stosowana praktyka z racji oszczędności czasu i wygody. Warto jednak wiedzieć, które produkty można bezpiecznie spożywać po ponownej obróbce termicznej ... , a które mogą być niebezpieczne dla zdrowia. Być ...

dawno temu

Jesienna dawka witamin - warzywa i owoce sezonowe

... w tym okresie ryzyko infekcji, takie wsparcie dla układu odpornościowego jest nieocenione. Po jakie warzywa i owoce warto sięgać jesienią? Tego dowiesz się z poniższego tekstu! ... Świeże owoce i warzywa to domena wiosny i lata, a jesień = ...

12 miesięcy temu
MATERIAŁ SPONSOROWANY

Suplementacja w okresie jesiennym

... Suplementacja w okresie jesiennym to doskonałe rozwiązanie, aby zmniejszyć ryzyko wystąpienia infekcji i zwiększyć energię, i witalność w czasie ponurych, krótkich dni. Garść przypadkowych witamin ... atakujących organizm wirusów. Tym samym ...

11 miesięcy temu

Niesamowite produkty, które gwarantują zdrowie i urodę

... się m.in. unikać żywności przetworzonej. Co jeszcze możemy zrobić dla zdrowia i urody? Oto 5 produktów, które warto jeść. ... jedno- i wielonienasycone kwasy tłuszczowe, które zmniejszają ryzyko wystąpienia chorób układu krążenia, obniżając ...

dawno temu

Powiązane Tematy

Popularne tematy

Zobacz wszystkie