potrawy wigilijne

Kutia wigilijna - znacie? Jak nie, to poznajcie

... Co to jest kutia? Kutia wigilijna jest to jedna z tradycyjnych polskich potraw wigilijnych, która jednak nie gości na każdym naszym stole. Jest to potrawa znana przede wszystkim w Polsce wschodniej, jak również ma swoje tradycje na Litwie, ...

dawno temu

Wigilijne tipy na tematy nie tylko dietetyczne!

... - Rozważania na temat tego, czy powinniśmy sobie odmawiać wigilijnych potraw, czy nie, stanowią odwieczny dylemat wielu osób - pisze dla WP Fitness Jakub Mauricz, dietetyk, promotor zdrowia, szkoleniowiec. ... z majonezem i pozostałe ...

dawno temu

Wartość odżywcza potraw wigilijnych

... Potrawy wigilijne, choć postne, bywają kaloryczne. Przykład? Porcja kutii (100 gramów) dostarcza 480 kcal, pierogów z kapustą i grzybami (200 gramów) 340 kcal, śledzia w oleju (również 100 gramów ...

dawno temu

Jak odchudzić wigilijne menu? Jak ułożyć menu na Wigilię?

... kilka sposobów na to, by potrawy świąteczne stały się mniej kaloryczne. Skomponuj menu na Wigilię, zmniejszając kaloryczność potraw. ... Jak odchudzić wigilijne menu? To pytanie zadają sobie osoby na diecie odchudzającej i te, które dbają o to, ...

dawno temu

Przez to miała problemy z jelitami. Szczere wyznanie miss Polski

... W wigilijny wieczór Renata Nowak pozwoliła sobie na zbyt wiele potraw. Już po świętach miss Polski zdradziła fanom, z jakimi kłopotami przyszło jej się mierzyć z tego powodu. ... . Miss Polski z 2005 roku zdradziła fanom, jakie były dla niej ...

11 miesięcy temu

Zaskoczył. To jedna z ulubionych potraw Schwarzeneggera

... przede wszytskim na dietę wegańską. Dla wielu może być to zaszkoczenie, ale jedną z ulubionych potraw wegańskich aktora jest... białko z grochu, przyjmowane w formie odżywki. Były kulturysta zachęca ...

11 miesięcy temu

Najbardziej kaloryczne potrawy świata (WIDEO)

... Zastanawiałeś się kiedyś, jakie potrawy są najbardziej kaloryczne na świecie? Nie? My ci podpowiemy. Co ciekawe, wcale nie jest to pizza, placki ziemniaczane, czy burger. ...

dawno temu

Czy przechowywane potrawy mogą być niebezpieczne?

... Gotujemy większą porcję potrawy, wkładamy do lodówki. Dla oszczędniści czasu, produktów, dla wygody. Potrawa udała się świetnie, szkoda wyrzucić. Nikt jednak nie bierze pod uwagę potencjalnego ryzyka ... przechowywane zbyt długo. Każdego roku ...

dawno temu

Jak odchudzić tradycyjne polskie potrawy?

... Przy tradycyjnych polskich potrawach problem stanowi nie tylko stosunkowo wysoka zawartość tłuszczu (masła, smalcu), ale także częste smażenie potraw czy niektóre charakterystyczne składniki ... , w świetle obecnej wiedzy nie wszystkie ...

dawno temu

Jak pozbyć się soli z potraw bez utraty smaku?

... Czy można obyć się kuchni bez używania soli? Ta substancja nie tylko nadaje smak potrawom, ale także ma właściwości konserwujące, a naszemu organizmowi dostarcza sód. Jednak niestety, nadmierne ... metabolizm, zwiększa także ryzyko otyłości. Ale ...

dawno temu

Jak nie stracić formy podczas świąt?

... słodzika lub ksylitolu, a zwykłą białą mąkę zastąpić tą gryczaną, żeby potrawy były lżejsze i zdrowsze. 707 Podobnie przygotowując sosy, tłustą śmietanę można zastąpić gęstym jogurtem ... z potraw, która jest na stole, kosztuj śmiało. Nie ...

dawno temu

Jak wzmocnić smak potraw bez soli?

... dla naszego organizmu. Nadmiar soli w diecie zwiększa ryzyko nadwagi i nadciśnienia. Wiemy, że rezygnacja z białych kryształków może być trudna. Wszystkie potrawy będą nam się przecież wydawać bez smaku. Na szczęście są na to sposoby. Poznaj ...

dawno temu

Wielkanoc. Dietetyczne przepisy na wielkanocne potrawy

... Jak sprawić, by tradycyjne wielkanocne przepisy na potrawy były zdrowsze i bardziej przyjazne dla naszej figury? Przedstawiam dietetyczne przepisy, które na Wielkanoc 2020 bardzo się przydadzą ...

dawno temu

Smażenie - za i przeciw

... Smażenie potraw to jedna z najpopularniejszych, choć niezbyt zdrowych, metod przygotowywania posiłków. Smażyć można mięso, ryby, owoce morza, warzywa i owoce. Smażenie polega na ogrzewaniu potrawy ... w tłuszczu. Wyróżnia się dwa rodzaje ...

dawno temu

W święta nie zjadła sernika. Ujawniła dlaczego

... Nie każdy w święta wielkanocne mógł pozwolić sobie na sernik czy sałatkę jarzynową. Z takich potraw zrezygnowała Magda Orzech, która w mediach społecznościowych wyjaśniła powody swojej świątecznej diety. ...

8 miesięcy temu

Blanszowanie potraw

... , potem zimną wodą pomoże obrać ze skórki: pomidory, nektarynki, śliwki, brzoskwinie. Blanszowanie warzyw liściastych zwiększa ich elastyczność. Nie łamią się podczas przyrządzania potrawy i można je ... , pozbywa się ewentualnych bakterii, więc ...

dawno temu

PowiÄ…zane Tematy

Popularne tematy

Zobacz wszystkie