Potrawy świąteczne, które przygotowujesz w nieprawidłowy sposób

Świąteczne potrawy jesteście w stanie wymienić na poczekaniu. Rozmaite ryby, wędliny, sałatki, warzywa, owoce i ciasta. Święta Bożego Narodzenia to gama różnych smaków, zapachów i potraw. By nie odczuć świątecznego przejedzenia, warto zwrócić uwagę na to, co i jak jemy. Zadbaj o to, by potrawy świąteczne były przygotowywane w prawidłowy sposób.
Ten artykuł ma 3 strony:

Śledzie
Jako ryba morska śledź zawiera dużo jodu i innych składników mineralnych. Jego mięso jest tłuste, dlatego stanowi dobre źródło kwasów z grupy omega-3, które pomagają w funkcjonowaniu mózgu. Większość z nas je śledzie w śmietanie lub oleju, czasem po kaszubsku. Niestety, spora część również kupuje śledzie gotowe lub nieprawidłowo tę rybę przygotowuje: zalewamy olejem, posypujemy cebulą, zielem angielskim, zamykamy w słoju i gotowe.
Tymczasem okazuje się, że śledź przed przygotowaniem powinien przez kilka godzin poleżeć w mleku. To sprawi, że jego smak będzie delikatniejszy. A jeśli na dodatkowe kilka godzin włożymy go do roztworu octu i wody — ości zmiękną.
Najbardziej i najmniej kaloryczne wigilijne potrawy

Kontynuuj czytanie na kolejnych stronach:
Najnowsze

Pyszne źródła magnezu
MATERIAŁ PROMOCYJNY
Ten artykuł ma 3 komentarze
Pokaż wszystkie komentarze