Potrawy świąteczne, które przygotowujesz w nieprawidłowy sposób
EWA RYCERZ • dawno temu • 3 komentarzeŚwiąteczne potrawy jesteście w stanie wymienić na poczekaniu. Rozmaite ryby, wędliny, sałatki, warzywa, owoce i ciasta. Święta Bożego Narodzenia to gama różnych smaków, zapachów i potraw. By nie odczuć świątecznego przejedzenia, warto zwrócić uwagę na to, co i jak jemy. Zadbaj o to, by potrawy świąteczne były przygotowywane w prawidłowy sposób.
Ten artykuł ma 3 strony:
Karp smażony
Gwóźdź polskiej kolacji wigilijnej: karp królewski. Najczęściej przygotowywany na patelni, smażony w panierce. Co robimy źle? Otóż smażony karp staje się ciężkostrawny. Jedząc taką tłustą potrawę, narażamy się na niepotrzebny dyskomfort trawienny. Alternatywą może być karp w galarecie, gotowany na parze lub pieczony w piekarniku.
Ten artykuł ma 3 komentarze
Pokaż wszystkie komentarze