sposoby smażenia potraw

Smażenie - za i przeciw

... Smażenie potraw to jedna z najpopularniejszych, choć niezbyt zdrowych, metod przygotowywania posiłków. Smażyć można mięso, ryby, owoce morza, warzywa i owoce. Smażenie polega na ogrzewaniu potrawy ... w tłuszczu. Wyróżnia się dwa rodzaje ...

dawno temu

Zaskoczył. To jedna z ulubionych potraw Schwarzeneggera

... przede wszytskim na dietę wegańską. Dla wielu może być to zaszkoczenie, ale jedną z ulubionych potraw wegańskich aktora jest... białko z grochu, przyjmowane w formie odżywki. Były kulturysta zachęca ...

4 miesiące temu

Potrawy świąteczne, które przygotowujesz w nieprawidłowy sposób

... nie odczuć świątecznego przejedzenia, warto zwrócić uwagę na to, co i jak jemy. Zadbaj o to, by potrawy świąteczne były przygotowywane w prawidłowy sposób. ... Świąteczne potrawy jesteście w stanie wymienić na poczekaniu. Rozmaite ryby, wędliny, ...

dawno temu

Smażenie jest zdrowsze niż gotowanie

... Naukowcy twierdzą, że smażenie warzyw jest zdrowsze niż ich gotowanie. Kontrowersyjna teza została potwierdzona badaniami. Jest tylko jeden haczyk – do smażenia należy używać oliwy extra vergine. ... ziemniaki, dynię, pomidory oraz bakłażana. ...

dawno temu

"Bez wymówek". Zdradził najszybszy sposób na zbudowanie mięśni

... "Zastosowałem się do tego zakresu powtórzeń i potwierdzam" - napisał jeden z fanów pod najnowszym postem Radosława Słodkiewicza. Polski kulturysta opisał i pokazał najszybszy - jego zdaniem - sposób na zbudowanie mięśni. ... "Jeśli nic Cię nie ...

2 miesiące temu

W święta nie zjadła sernika. Ujawniła dlaczego

... Nie każdy w święta wielkanocne mógł pozwolić sobie na sernik czy sałatkę jarzynową. Z takich potraw zrezygnowała Magda Orzech, która w mediach społecznościowych wyjaśniła powody swojej świątecznej diety. ...

3 tygodnie temu

Przez to miała problemy z jelitami. Szczere wyznanie miss Polski

... W wigilijny wieczór Renata Nowak pozwoliła sobie na zbyt wiele potraw. Już po świętach miss Polski zdradziła fanom, z jakimi kłopotami przyszło jej się mierzyć z tego powodu. ... . Miss Polski z 2005 roku zdradziła fanom, jakie były dla niej ...

4 miesiące temu

Bezmięsne potrawy na wielkanocnym stole

... Sól i pieprz do smaku Olej do smażenia 1. Ziemniaki ugotuj w osolonej wodzie, wystudź i pokrój w plasterki, a następnie podsmaż na rumiany kolor i przełóż do miski. 2. W drugiej misce wymieszaj ... jogurt, majonez i musztardę. 3. Na patelnię ...

dawno temu

Techniki gotowania

... Gotowanie jest sztuką kulinarną, która związana jest z przygotowaniem potraw. Kuchnie świata różnią się od siebie - nie tylko pod względem źródła pożywienia, ale też i tradycji. Aby umiejętnie ... zgłębiać tajemnice sztuki gotowania, warto znać ...

dawno temu

Jak odchudzić tradycyjne polskie potrawy?

... to jedna z najbardziej uniwersalnych potraw, która może być podawana zarówno w wersji wytrawnej, jak i na słodko. Czy istnieje jednak sposób, aby odchudzić samą bazę, czyli delikatne i chrupiące smażone ... Przy tradycyjnych polskich potrawach ...

dawno temu

Najbardziej kaloryczne potrawy świata (WIDEO)

... Zastanawiałeś się kiedyś, jakie potrawy są najbardziej kaloryczne na świecie? Nie? My ci podpowiemy. Co ciekawe, wcale nie jest to pizza, placki ziemniaczane, czy burger. ...

dawno temu

Wartość odżywcza potraw wigilijnych

... Potrawy wigilijne, choć postne, bywają kaloryczne. Przykład? Porcja kutii (100 gramów) dostarcza 480 kcal, pierogów z kapustą i grzybami (200 gramów) 340 kcal, śledzia w oleju (również 100 gramów ...

dawno temu

Prosty Fitness [Lekcja 24] Na czym smażyć?

... -3 i omega-6 i wiesz, że zawierają kilka wiązań podwójnych (=) pomiędzy atomami węgla (C). Jak ta wiedza, przyda nam się w rozwiązaniu zagadki: na czym smażyć? Już tłumaczę. ... komórki i wywołują szereg chorób. 2. Na czym smażyć? Jeżeli ...

dawno temu

Czy przechowywane potrawy mogą być niebezpieczne?

... Gotujemy większą porcję potrawy, wkładamy do lodówki. Dla oszczędniści czasu, produktów, dla wygody. Potrawa udała się świetnie, szkoda wyrzucić. Nikt jednak nie bierze pod uwagę potencjalnego ryzyka ... i jaja), mogą być potencjalnym źródłem ...

dawno temu

Jak pozbyć się soli z potraw bez utraty smaku?

... Czy można obyć się kuchni bez używania soli? Ta substancja nie tylko nadaje smak potrawom, ale także ma właściwości konserwujące, a naszemu organizmowi dostarcza sód. Jednak niestety, nadmierne ... metabolizm, zwiększa także ryzyko otyłości. Ale ...

dawno temu

Jak wzmocnić smak potraw bez soli?

... dla naszego organizmu. Nadmiar soli w diecie zwiększa ryzyko nadwagi i nadciśnienia. Wiemy, że rezygnacja z białych kryształków może być trudna. Wszystkie potrawy będą nam się przecież wydawać bez smaku. Na szczęście są na to sposoby. Poznaj ...

dawno temu

Jak odchudzić wigilijne menu? Jak ułożyć menu na Wigilię?

... kilka sposobów na to, by potrawy świąteczne stały się mniej kaloryczne. Skomponuj menu na Wigilię, zmniejszając kaloryczność potraw. ... Jak jeść, aby nie przytyć w święta? Istnieje kilka sposobów, które pozwolą zapobiec przybraniu na wadze w ...

dawno temu

Blanszowanie potraw

... Blanszowanie to rodzaj szybkiej, cieplnej obróbki żywności, a konkretnie warzyw i owoców. Jest to sposób na to, by nie jeść surowych warzyw, a równocześnie nie tracić ich chrupkości i świeżego smaku ... , potem zimną wodą pomoże obrać ze ...

dawno temu

Pokolenie a sposób odżywania

... Bez względu na wiek każdy uwielbia jeść. Chociaż wiele osób może lubić te same potrawy i restauracje, mogą mieć zupełnie inne nawyki żywieniowe. Sprawdźcie, jak różne są preferencje trzech popularnych grup: Baby Boomers, Millenialsów oraz ...

dawno temu

Powiązane Tematy

Popularne tematy

Zobacz wszystkie