zdrowe potrawy smażone

Smażenie - za i przeciw

... Smażenie potraw to jedna z najpopularniejszych, choć niezbyt zdrowych, metod przygotowywania posiłków. Smażyć można mięso, ryby, owoce morza, warzywa i owoce. Smażenie polega na ogrzewaniu potrawy ... w tłuszczu. Wyróżnia się dwa rodzaje ...

dawno temu

Jak odchudzić tradycyjne polskie potrawy?

... Przy tradycyjnych polskich potrawach problem stanowi nie tylko stosunkowo wysoka zawartość tłuszczu (masła, smalcu), ale także częste smażenie potraw czy niektóre charakterystyczne składniki ... to jedna z najbardziej uniwersalnych potraw, która ...

10 miesięcy temu

Smażenie jest zdrowsze niż gotowanie

... Naukowcy twierdzą, że smażenie warzyw jest zdrowsze niż ich gotowanie. Kontrowersyjna teza została potwierdzona badaniami. Jest tylko jeden haczyk – do smażenia należy używać oliwy extra vergine. ... niż surowe, ale tylko wtedy, gdy spożywamy je ...

dawno temu

Zdrowe gofry - czym zastąpić mąkę pszenną?

... , czy odżywiając się zdrowo, nie musimy jednak rezygnować z ulubionego deseru. Wystarczy zastąpić mąkę pszenną smakującym nam zamiennikiem. Z jakiej mąki można zrobić zdrowe gofry? ... skorzystać z gotowych przepisów internecie. Przyjrzymy się ...

2 miesiące temu

Techniki gotowania

... Gotowanie jest sztuką kulinarną, która związana jest z przygotowaniem potraw. Kuchnie świata różnią się od siebie - nie tylko pod względem źródła pożywienia, ale też i tradycji. Aby umiejętnie ... zgłębiać tajemnice sztuki gotowania, warto znać ...

dawno temu

Najbardziej kaloryczne potrawy świata (WIDEO)

... Zastanawiałeś się kiedyś, jakie potrawy są najbardziej kaloryczne na świecie? Nie? My ci podpowiemy. Co ciekawe, wcale nie jest to pizza, placki ziemniaczane, czy burger. ...

dawno temu

Czy przechowywane potrawy mogą być niebezpieczne?

... Gotujemy większą porcję potrawy, wkładamy do lodówki. Dla oszczędniści czasu, produktów, dla wygody. Potrawa udała się świetnie, szkoda wyrzucić. Nikt jednak nie bierze pod uwagę potencjalnego ryzyka ... przechowywane zbyt długo. Każdego roku ...

dawno temu

ZDROWE, KARNAWAŁOWE WRAPY

... Macie ochotę na zdrową karnawałową przekąskę? Dwór Korona Karkonoszy poleca przepyszne wrapy :) ... ZDROWE, KARNAWAŁOWE WRAPY SKŁADNIKI 5 tortilli 400 g piersi z kurczaka 1 duży ząbek czosnku Szczypta oregano Papryka wędzona Sól, pieprz Kilka ...

11 miesięcy temu

Czy squash to najzdrowszy sport świata?

... Sport to zdrowie i to wie każdy. Pytanie, które warto sobie zadać, brzmi jednak, jaki sport jest najzdrowszy? Zdaniem niektórych jest to squash. Niepozorna dyscyplina, która konkuruje z bardziej popularnym tenisem ziemnym, jest kompleksowym ...

3 miesiące temu

Zdrowe burgery - poznaj przepisy na zdrowe domowe burgery

... Zdrowe burgery - brzmi nieprawdopodobnie? To mit! Gotując w domu, możesz stworzyć mniej kaloryczne wersje swoich ulubionych potraw z restauracji szybkiej obsługi. Dzięki sprytnym sztuczkom ... Dietetyczny burger - sekret zdrowych burgerów Jeśli ...

dawno temu

Wartość odżywcza potraw wigilijnych

... Potrawy wigilijne, choć postne, bywają kaloryczne. Przykład? Porcja kutii (100 gramów) dostarcza 480 kcal, pierogów z kapustą i grzybami (200 gramów) 340 kcal, śledzia w oleju (również 100 gramów ...

dawno temu

Wielkanoc. Dietetyczne przepisy na wielkanocne potrawy

... Jak sprawić, by tradycyjne wielkanocne przepisy na potrawy były zdrowsze i bardziej przyjazne dla naszej figury? Przedstawiam dietetyczne przepisy, które na Wielkanoc 2020 bardzo się przydadzą ... płynny. Polej babkę zdrowym lukrem. JAJKA ...

dawno temu

Jak pozbyć się soli z potraw bez utraty smaku?

... Czy można obyć się kuchni bez używania soli? Ta substancja nie tylko nadaje smak potrawom, ale także ma właściwości konserwujące, a naszemu organizmowi dostarcza sód. Jednak niestety, nadmierne ... metabolizm, zwiększa także ryzyko otyłości. Ale ...

dawno temu

Prosty Fitness [Lekcja 24] Na czym smażyć?

... -3 i omega-6 i wiesz, że zawierają kilka wiązań podwójnych (=) pomiędzy atomami węgla (C). Jak ta wiedza, przyda nam się w rozwiązaniu zagadki: na czym smażyć? Już tłumaczę. ... komórki i wywołują szereg chorób. 2. Na czym smażyć? Jeżeli ...

dawno temu

Wigilijne tipy na tematy nie tylko dietetyczne!

... - Rozważania na temat tego, czy powinniśmy sobie odmawiać wigilijnych potraw, czy nie, stanowią odwieczny dylemat wielu osób - pisze dla WP Fitness Jakub Mauricz, dietetyk, promotor zdrowia, szkoleniowiec. ... z majonezem i pozostałe ...

dawno temu

Tłusty czwartek - Anna Lewandowska i jej przepis na pączki fit

... . Na szczęście jest także alternatywa - zdrowe pączki. Anna Lewandowska zaprezentowała na swoim blogu (hpba.pl) przepis na pączki fit. Zapraszamy. ... Któż z nas nie lubi pączków? W tłusty czwartek wręcz wypada sięgnąć po pączka, czasem nawet po ...

9 miesięcy temu

Blanszowanie potraw

... , potem zimną wodą pomoże obrać ze skórki: pomidory, nektarynki, śliwki, brzoskwinie. Blanszowanie warzyw liściastych zwiększa ich elastyczność. Nie łamią się podczas przyrządzania potrawy i można je ... , pozbywa się ewentualnych bakterii, więc ...

dawno temu

Jak wzmocnić smak potraw bez soli?

... dla naszego organizmu. Nadmiar soli w diecie zwiększa ryzyko nadwagi i nadciśnienia. Wiemy, że rezygnacja z białych kryształków może być trudna. Wszystkie potrawy będą nam się przecież wydawać bez smaku. Na szczęście są na to sposoby. Poznaj ...

dawno temu

Powiązane Tematy

Popularne tematy

Zobacz wszystkie