właściwości masła

Dla kogo kasza bulgur? Właściwości i wartości odżywcze

... Kasza bulgur powstaje z pszenicy durum, a jej wartości odżywcze i właściwości zdrowotne doceniane były już ponad 4000 lat. Obecnie stanowi ona element codziennego jadłospisu nie tylko w krajach ... Bliskiego Wschodu, ale niemal na całym świecie. ...

tydzień temu

Kiedy warto suplementować tran? Jakie są jego właściwości?

... jest jednak ze swoich zdrowotnych właściwości. Czy tran cieszy się dziś taką samą dobrą opinią jak kiedyś? Co daje nam tran i kto powinien go suplementować? ... Tran jako suplement diety Tran znany był już naszym babciom i dziadkom. Jego ...

7 dni temu

Woda alkaliczna - czy ma właściwości lecznicze?

... właśnie na produktach służących do jonizacji wody, czyli zamianie zwykłej wody w wodę zasadową. Czy rzeczywiście można jej przypisać niezwykłe właściwości? Komu jest polecana, a kto nie powinien jej pić? ... zasadowo. Może to być np. wapń lub ...

3 tygodnie temu

Masło - czym jest? Jaki ma skład? Czy jest zdrowe?

... Czym jest masło? Masło jest naturalnym tłuszczem mlecznym, otrzymywanym ze śmietany mleka krowiego. Dawniej wyrabiane było w tradycyjnej maselnicy, a dziś produkowane jest na dużą skalę w wytwórniach ... mleczarskich. W zależności od wymagań ...

dawno temu

Przepis na domowe masło migdałowe

... Do przygotowania domowego masła migdałowego potrzebujemy zaledwie 3 składników. Jeden z nich, migdały, są bogate w witaminy, składniki mineralne i błonnik, za sprawą którego zapewniają uczucie sytości na długi czas. Masło migdałowe może być ...

dawno temu

Jak przygotować stek z tuńczyka?

... na diecie. Sam tuńczyk natomiast wyróżnia się nie tylko smakiem, ale i szeregiem cennych właściwości zdrowotnych. Jak usmażyć stek z tuńczyka? ... tłuszczowych omega-3, witaminy z grupy B, wapń, żelazo, potas, selen, fosfor oraz magnez. Tuńczyk ...

2 tygodnie temu

Masło orzechowe - zdrowe kalorie

... Masło orzechowe to najlepsze paliwo dla mózgu i ciała. Wspomaga pamięć i koncentrację, poprawia kondycję skóry, włosów i paznokci. Wybieraj masło bez dodatku soli i cukru, o największym procencie ... stężenia orzechów w swoim składzie. Uwaga - ...

dawno temu

MASŁO ORZECHOWE na SMUKŁĄ TALIĘ!

... Tak, dobrze czytasz :) MASŁO ORZECHOWE da ci energię, a w trakcie treningu spalisz więcej tkanki tłuszczowej ! ... cholesterolu. 81 Masło orzechowe jest źródłem białka, potasu i błonnika, wzmacnia serce, pomaga w odchudzaniu. Ale nie każde..... ...

dawno temu

Przepis na masło migdałowe

... Migdały to podstawa na diecie. Zawierają mnóstwo witamin i minerałów, mogą się też poszczycić wysoką zawartością błonnika, dzięki czemu zapewniają uczucie sytości na długo. Jeśli nie chcesz chrupać orzechów - spróbuj masła migdałowego. To samo ...

dawno temu

Omlet czekoladowy z bananem i masłem migdałowym

... Omlet czekoladowy z bananem i masłem migdałowym. Niezbędne składniki i sposób przygotowania. ... Składniki: jajo kurze - 2 sztuki erytrytol -1 łyżeczka mąka ryżowa - 2 łyżki kakao niesłodzone - 2 łyżeczki sól himalajska -1 szczypta banan - 1/2 ...

dawno temu

Awokado – właściwości, kalorie

... Ze względu na swoje właściwości, awokado polecane jest przez dietetyków i lekarzy. Zdrowotne właściwości awokado związane są między innymi z zawartością kwasu oleinowego, którego głównym zadaniem jest obniżenie poziomu cholesterolu. Z jakich ...

dawno temu

Fit ciasto z masła orzechowego

... Składniki: dwa banany; dwa jajka; pół jabłka; kubek masła orzechowego; 3 łyżeczki miodu; pół łyżeczki sody; garść różnych orzechów (opcjonalnie). 711 Zmiksować wszystko i piec ok. 25 min. w 180°C ...

dawno temu

Kochanie, co ci zrobić na śniadanie? Kawę z masłem!

... się z nabiału, pełnoziarnistego pieczywa, soku wyciśniętego ze świeżych owoców lub warzyw. Mimo to niektórzy rozpoczynają dzień jedynie od wypicia kawy, w najlepszym wypadku zagryzając ją bułką posmarowaną masłem. Co by się stało, gdybyśmy sporą ...

dawno temu

Grillowany ogon homara w sosie z białego wina i masła

... Grillowany ogon homara w sosie z białego wina i masła ... Składniki 50 ml białego wina; 2 łyżki soku z cytryny; 1 szalotka, drobno posiekana; 2 wyciśnięte ząbki czosnku; po ½ łyżeczki soli i pieprzu; 100 g zimnego masła, pokrojonego w kostkę; 4 ...

dawno temu

Granat i jego właściwości lecznicze

... Granat jest owocem bardzo wartościowym, gdyż posiada właściwości lecznicze. Obecnie w Polsce jeszcze nie doceniany. Dlaczego warto go jeść, przedstawię Wam, w tym artykule. ... , próchnicy, w stanach zapalnych gardła. 49180 Kora i korzenie ...

dawno temu

Oleolux — zdrowa alternatywa dla masła. Przepis dr Budwig

... Z połączenia czterech składników, w tym dwóch najzdrowszych olejów: kokosowego i lnianego, otrzymujemy oleolux — produkt przypominający smalec, który można stosować jako zamiennik masła do smarowania pieczywa. Stanowi on element diety, której ...

dawno temu

Jak odchudzić tradycyjne polskie potrawy?

... rodzimych przepisów. Są nimi chociażby stosunkowo wysoka zawartość tłuszczu (masła, smalcu). Jak modyfikować przepisy tak, aby nie powodowały one u nas niepożądanego przyrostu kilogramów, a jednocześnie pozwalały zachować charakter polskiej ...

4 miesiące temu

Powiązane Tematy

Popularne tematy

Zobacz wszystkie