FODMAP

FODMAP – założenia i zastosowanie diety z niskim FODMAP

... Skąd nazwa FODMAP ? Fermentable – łatwo fermentujące, Oligosaccharides – dwucukry (galakto – fruktooligosacharydy), Disaccharides – dwucukry (laktoza), Monosaccharides – cukry proste (fruktoza) And Polyols - alkohole wielowodorotlenowe ...

dawno temu

Prosty Fitness [Lekcja 38] 5 najlepszych owoców

... i sylwetki. – zawierają małe ilości FODMAP, czyli związków które mogłyby ulegać fermentacji w jelitach a przez to wspierać rozrost rozmaitych bakterii. ...

dawno temu

Produkty, które sieją spustoszenie w twoich jelitach

... 1. Czosnek i cebula Dlaczego mogą szkodzić: Zawierają substancje FODMAP, czyli węglowodany o krótkim łańcuchu, które nie są trawione przez niektóre osoby. Nazwa jest akronimem od angielskich ... fermentację substancji FODMAP, co prowadzi do ...

dawno temu

PowiÄ…zane Tematy

Popularne tematy

Zobacz wszystkie