Produkty, od których możesz być uzależniony ze względu na znak zodiaku
PAULINA BANAŚKIEWICZ-SURMA • dawno temu • 1 komentarzIstnieje związek pomiędzy datą urodzenia, znakiem zodiaku a grupą produktów, do których możemy mieć szczególną słabość, zwany uzależnieniem. Zgodnie z doniesieniami serwisu Spoon University, osoby spod znaku Barana mogą pałać miłością do czekolady z chili, a Ryby do fast foodów. Sprawdź, od których produktów spożywczych możesz być uzależniony, biorąc pod uwagę specyfikę znaku zodiaku.
Baran
Barany (urodzone między 21 marca a 20 kwietnia) mogą zdradzać upodobanie do połączenia ostrych i słodkich smaków, które oferuje m.in. czekolada z dodatkiem papryczki chili. Osoby spod tego znaku zodiaku lubią delikatne wrażenie pieczenia w ustach. Słabość do tego produktu wynika z usposobienia Barana — jest on energiczną osobą, która jest związana z żywiołem ognia.
Zobacz też: Najlepsze dyscypliny sportu dla każdego znaku zodiaku
Byk
W gusta Byków (urodzonych pomiędzy 21 kwietnia a 21 maja) trafia masło orzechowe, które ich zdaniem można jeść nieustannie i nigdy się nie znudzi. Dlaczego? Osoby spod tego znaku zodiaku cenią sobie sprawdzone smaki, stronią od eksperymentów kulinarnych.
Bliźnięta
Ze względu na to, że typowa dla osób spod tego znaku zodiaku jest częsta zmiana nastroju — w jednej chwili Bliźnięta (urodzone między 22 maja a 21 czerwca) są pełne euforii, w kolejnej — zasmucone, wybierają one produkty o mieszance smaków sobie przeciwstawnych, na przykład słone i słodkie jednocześnie. Takie zestawienie oferują m.in. lody o smaku słonego karmelu.
Zobacz też: Dlaczego warto pić mleko?
Rak
Osoby spod znaku Raka (urodzone między 22 czerwca a 22 lipca) należą do grona osób sentymentalnych i emocjonalnych. Często wybierają smaki, które przywołują na myśl konkretne wydarzenia z przeszłości lub te, które kojarzą im się z bliską osobą. W ich gusta trafiają m.in. kruche ciasteczka w towarzystwie mleka, które spożywały jako dzieci.
Lew
Z natury odważne Lwy (urodzone między 23 lipca a 21 sierpnia) są otwarte na kulinarne podróże, dlatego bez obaw sięgają po nietypowe połączenia smaków i nieznane im potrawy. To wynik tego, że są to osoby pewne siebie, które lubią być w centrum uwagi. Wszelkie nowości w świecie kulinariów, takie jak fioletowy chleb, Lew wypróbuje jako pierwszy.
Panna
Panny (urodzone między 21 sierpnia a 23 września) są zdyscyplinowane, dlatego utrzymanie diety odchudzającej nie sprawia im trudności. Lubią zdrową żywność, szczególne sałatki, które przygotowują z ekologicznych warzyw i owoców. Osoby spod tego znaku zodiaku są pragmatyczne, co oznacza również, że nie lubią marnować żywności.
Waga
Typowe dla Wagi (urodzonej między 24 września a 23 października) jest dążenie do zachowania równowagi w każdej dziedzinie życia, w tym również w kwestii kulinariów. Dlatego też osoby spod tego znaku lubią łączyć gorzkie smaki ze słodkimi. Przykład? Popijając kubek gorzkiej „małej czarnej”, sięgają po słodkie „małe co nieco” (drożdżówkę lub ciastko).
Skorpion
Osoby spod tego znaku zodiaku lubią poprawiać sobie humor, jedząc coś słodkiego, na przykład bułki lub ciasteczka z nadzieniem. Z czego to wynika? To konsekwencja natury Skorpiona (urodzonego pomiędzy 24 października a 24 listopada). Mówi się bowiem, że osoby spod tego znaku są skryte, nie afiszują się ze swoimi emocjami i przemyśleniami, chociaż często w wielu kwestiach doszukują się drugiego dna.
Strzelec
Strzelcy (23 listopada a 21 grudnia) to urodzeni podróżnicy, którzy łakną nowych wrażeń i doświadczeń, w tym również kulinarnych. Lubią eksperymenty, a w ich kubki smakowe trafia szczególnie kuchnia orientalna. Najczęściej osoby spod tego znaku można spotkać w restauracji serwującej dania tajskie.
Zobacz też: Sekrety odchudzania z różnych stron świata
Koziorożec
Osoby spod znaku Koziorożca (urodzone między 22 grudnia a 19 stycznia) są znane z zamiłowania do prostoty. Przypisuje im się takie cechy jak na przykład pragmatyzm. W związku z tym w ich menu królują proste, ale pożywne potrawy, które dostarczają energii do działania na cały dzień. Na przykład o poranku lubią jeść tradycyjną jajecznicę.
Wodnik
Wodniki (urodzone między 20 stycznia a 18 lutego) preferują spędzać czas na rozmowach o życiu, w dyskusjach podejmują tematy poważne. Takim formom rozrywki często towarzyszy czerwone wino i sery. Do tego napoju alkoholowego i produktu nabiałowego osoby spod znaku Wodnika mają wyraźną słabość.
Zobacz też: Alkohol na diecie – można czy nie?
Ryby
Osoby spod znaku Ryb (urodzone między 19 lutego a 20 marca) są pełne energii i żywiołowe, lubią spotkania towarzyskie w gronie przyjaciół, znajomych i rodziny. Taki tryb życia sprawia, że nie mają czasu na gotowanie i posiłkują się gotowymi potrawami, najczęściej są to dania typu fast food. Pizza i nachosy zdaniem Ryb w dobrym towarzystwie smakują jeszcze lepiej.
Ten artykuł ma 1 komentarz
Pokaż wszystkie komentarze