Oto co Ewa Chodakowska poleca jeść na obiad. Pięć przepisów

Profil Ewy Chodakowskiej to nie tylko źródło motywacji do ćwiczeń i przestrzegania zasad zdrowego odżywiania, ale i pomysłów na pyszne potrawy. Trenerka fitness regularnie publikuje przepisy na koktajle, desery czy główne posiłki. Tym razem podzieliła się z fanami recepturami na dania obiadowe.

Facebook E. Chodakowskiej

Ten artykuł ma 2 strony:

Burger mięsno-warzywny

Lista składników:

  • 50 gramów mięsa z piersi indyka (bez skóry),
  • ¼ czerwonej papryki,
  • 50 gramów cukinii,
  • 2 łyżki świeżej bazylii,
  • bułka owsiana,
  • białko jaja,
  • szczypta czarnego pieprzu,
  • pół cebuli,
  • awokado,
  • łyżka oleju lnianego,
  • pół pomidora,
  • 3 gramy otrębów owsianych (łuska gryczana).

Sposób przygotowania:
Mieszamy mielone mięso z pokrojoną papryką, jajkiem i startą (odsączoną z nadmiaru wody) cukinią. Dodajemy łuskę. Przyprawiamy i formujemy burgera. Grillujemy. Rozgniatamy awokado z dodatkiem oleju. Na bułce układamy kolejno: plasterki warzyw, pastę, zieleninę i mięso. Przykrywamy drugą częścią bułki. Burger mięsno-warzywny dostarcza 537 kcal.

Zobacz też: Oto co Ewa Chodakowska poleca jeść na śniadanie. Pięć przepisów

Indyk z sałatką z selera i ananasa

Lista składników:

  • 150 gramów mięsa z piersi indyka (bez skóry),
  • 3 plastry ananasa,
  • 120 gramów selera korzeniowego,
  • łyżka nasion słonecznika,
  • łyżka oleju rzepakowego,
  • szczypta bazylii suszonej,
  • 3 łyżki soku z cytryny,
  • 5 łyżek brązowego, długoziarnistego ryżu.

Sposób przygotowania:
Nacieramy mięso bazylią, pieprzem i olejem. Smażymy je na patelni grillowej. Ścieramy seler na tarce i mieszamy go ze słonecznikiem i plastrami ananasa. Na koniec skrapiamy sokiem z cytryny. Indyka i sałatkę jemy z ugotowanym ryżem. To danie obiadowe dostarcza 575 kcal.

Zdrowe i lekkie przepisy


Zobacz również: Co dziś na obiad? Coś kwaśnego! To ulubiony smak Polaków

Kurczak pieczony z fasolką i migdałami

Lista składników:

  • 120 gramów mięsa z piersi kurczaka (bez skóry),
  • pół woreczka brązowego ryżu,
  • 200 gramów zielonej fasolki szparagowej,
  • łyżka migdałów,
  • 3 łyżeczki oleju rzepakowego,
  • 2 szczypty suszonej bazylii,
  • szczypta czarnego pieprzu i kurkumy.

Sposób przygotowania:
Nacieramy mięso przyprawami i 2 łyżeczkami oleju. Pieczemy je w naczyniu żaroodpornym. Ugotowaną fasolkę skrapiamy łyżeczką oleju i posypujemy płatkami migdałów. Danie podajemy z ugotowanym ryżem. Obiad dostarcza 544 kcal.

Kontynuuj czytanie na kolejnych stronach:

Podziel się:

Przeczytaj także:

Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy

Pokaż wszystkie komentarze

Także w kategorii Zdrowe odżywianie:

Substancje, których powinniśmy unikać po 30. roku życia Przepis na koktajl proteinowy Z czym do chleba? Trzy przepisy na fit pasty kanapkowe Nie musisz się obawiać, jedząc te ciasta. Są zdrowe i nie tuczą Zdrowe desery Ewy Chodakowskiej bez mleka zwierzęcego i jego pochodnych Daktylowa tarta z kremem kokosowym Brownie z batatem i rodzynkami Pierniczki Fit Home Made Sałatka na lunch z 4 składników, która syci aż do kolacji Przepis na niskokaloryczną galaretkę z BCAA Pierniczki bez glutenu, bez laktozy i bez jajek Owsianka z jabłkiem i migdałami (bez laktozy) Fit ciasto z masła orzechowego Odchudzające przepisy: jajko zapiekane w awokado Wegański sernik z awokado bez pieczenia Ciasto drożdżowe bez jajek, mleka i masła (wegańskie) Tygodniowy jadłospis od Ewy Chodakowskiej Desery z płatków owsianych Przepis na pizzę na spodzie z kalafiora Co się dzieje w organizmie po zjedzeniu czekolady? Detoksykujący koktajl z pietruszki, który przygotujesz w 3 minuty Dietetyczne brownie z kaszy jaglanej 4 pyszne przepisy na omlet owsiany. Bogactwo witaminy B i magnezu Niskokaloryczne wersje popularnych deserów z jabłkami

Popularne w tym tygodniu:

Fit ciasto z masła orzechowego Odchudzające przepisy: jajko zapiekane w awokado Daktylowa tarta z kremem kokosowym Nie musisz się obawiać, jedząc te ciasta. Są zdrowe i nie tuczą Oto co Ewa Chodakowska poleca jeść na drugie śniadanie. Pięć przepisów Sałatka na lunch z 4 składników, która syci aż do kolacji Brownie z batatem i rodzynkami Zdrowe desery Ewy Chodakowskiej bez mleka zwierzęcego i jego pochodnych Z czym do chleba? Trzy przepisy na fit pasty kanapkowe Przepis na koktajl proteinowy Domowy budyń waniliowy - bez glutenu Placki z płatków owsianych. Prosty przepis Anny Lewandowskiej