Oto co Ewa Chodakowska poleca jeść na obiad. Pięć przepisów
PAULINA BANAŚKIEWICZ-SURMA • dawno temuProfil Ewy Chodakowskiej to nie tylko źródło motywacji do ćwiczeń i przestrzegania zasad zdrowego odżywiania, ale i pomysłów na pyszne potrawy. Trenerka fitness regularnie publikuje przepisy na koktajle, desery czy główne posiłki. Tym razem podzieliła się z fanami recepturami na obiad - Chodakowska ma rozmaite pomysły na to danie. Przekonajcie się!
Ten artykuł ma 2 strony:
Pieczona cukinia z tuńczykiem
Lista składników:
- pół cukinii,
- 3 łyżeczki oleju rzepakowego,
- pół puszki tuńczyka w wodzie,
- 50 gramów kaszy pęczak,
- 4 orzechy włoskie,
- 30 gramów sera mozzarella,
- szczypta czarnego pieprzu i oregano.
Sposób przygotowania:
Naczynie żaroodporne smarujemy tłuszczem, a następnie układamy w nim plastry cukinii, które oprószamy przyprawami. Na warzywach kładziemy rybę. Pieczemy do momentu, aż cukinia będzie miękka, ale nie będzie się rozpadać. Na kilka minut przed końcem pieczenia wierzch ryby posypujemy startym serem i płatkami migdałów. Cukinię serwujemy posypaną natką pietruszki z ugotowaną kaszą. Dostarcza 605 kcal.
Zobacz też: Co Ewa Chodakowska poleca jeść na kolację? Pięć prostych i niskokalorycznych przepisów
Dorsz z kaszą jaglaną
Lista składników:
- łyżeczka octu balsamicznego,
- sok z cytryny (do smaku),
- szczypta czarnego pieprzu,
- 2 łyżki oliwy z oliwek,
- 150 gramów świeżego dorsza,
- 3 łyżki poszatkowanego pora,
- 5 łyżeczek kaszy jaglanej,
- 100 gramów buraka.
Sposób przygotowania:
Mieszamy ocet, sok z cytryny, pieprz i oliwę. Tak przygotowaną marynatą nacieramy rybę. Układamy ją w naczyniu żaroodpornym, posypujemy poszatkowanym porem i skrapiamy oliwą. Pieczemy w piekarniku do momentu, aż stanie się miękka. Rybę podajemy z kaszą wymieszaną ze startym, ugotowanym burakiem. To danie obiadowe dostarcza 521 kcal.
Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy
Pokaż wszystkie komentarze