Żelatyna dobra nie tylko w kuchni. Oto 5 korzyści dla zdrowia, które przynosi jej stosowanie

Żelatyna to substancja, która dla naszego organizmu potrafi zdziałać prawdziwe cuda. Jest bezbarwna oraz ma charakterystyczną konsystencję żelu. Uzyskiwana jest w wyniku gotowania w wodzie kości i tkanek łącznych zwierząt. Składa się ona aż w 98 proc. z białka, w 2 proc. z soli mineralnych.
Ten artykuł ma 6 stron:

Żelatyna dobra nie tylko w kuchni
Najczęściej używamy jej do przygotowywania deserów oraz innych dań. Żelatyna sprawdza się doskonale nie tylko w kuchni. Posiada także wiele właściwości prozdrowotnych, dlatego jest często składnikiem domowych mikstur, które mają pomóc nam wyleczyć różne dolegliwości.
Przekąski i desery dla sportowców
Jakie konkretnie korzyści mogą płynąć ze stosowania żelatyny? Oto 5 przykładów leczniczego działania tej substancji.

Oceń jakość naszego artykułu:
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy
Pokaż wszystkie komentarze