Domowy serek homogenizowany - serek homogenizowany light
REDAKCJA WP FITNESS • dawno temuSerki homogenizowane, które możemy nabyć w sklepie, zawierają w swoich składach cukier. Z tego względu nie są polecane jako element zdrowej diety. Dostępne są serki naturalne (bez dodatków) i smakowe, które wzbogacono o wsad owocowy lub waniliowy. Alternatywą jest domowy serek homogenizowany. Jak zrobić serek homogenizowany? Zapraszamy!
Składniki:
- 200 gramów chudego twarogu,
- 20 ml mleka migdałowego,
- 40 gramów odżywki białkowej o smaku serka wiejskiego (mogą być również inne smaki, ale ta wersja najbardziej przypomina serek homogenizowany).
Sposób przygotowania:
W blenderze miksujemy twaróg. Następnie dodajemy mleko. Na koniec dodajemy odżywkę i ponownie blendujemy. Gotowe!
Serek homogenizowany jako składnik śniadania można wzbogacić o płatki śniadaniowe i ulubione owoce.
Zobacz też: Niskokaloryczne śniadania — przepisy
Wartości odżywcze (całość):
- energia: 321,2 kcal,
- białko: 66,16 g,
- tłuszcze: 2,88 g,
- węglowodany: 9 g.
Autor przepisu: Jakub Mościcki
Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy
Pokaż wszystkie komentarze