Brakuje ci energii? Być może spożywasz te produkty

Dieta, którą prowadzimy ma decydujący wpływ na nasze zdrowie i samopoczucie. Wiele produktów żywnościowych, przede wszystkim owoce i warzywa, kiełki i kasze, zawierają bogactwo witamin i składników mineralnych, które potrafią wyleczyć rożne choroby i wzmocnić pracę systemu immunologicznego.
Ten artykuł ma 6 stron:

Czereśnie
Sezon na czereśnie jest krótki, ale warto go wykorzystać. Owoce te w 80 proc. składają się z wody, reszta to witaminy i składniki mineralne.

Czereśnie zawierają pokaźną dawkę jodu (który wspomaga pracę tarczycy), potasu (usuwającego z organizmu nadmiar wody i pozytywnie wpływającego na pracę nerek, stawów i serca) oraz witamin z grupy B, wspomagających pracę układu nerwowego.
Ale nie jedzmy ich lepiej na śniadanie – czereśnie to źródło melatoniny, która reguluje nasz wewnętrzny zegar biologiczny i rytm snu. Warto zatem zjadać je na podwieczorek, gdyż mają działanie odprężające i ułatwiają zasypianie

Kontynuuj czytanie na kolejnych stronach:
Najnowsze

Pyszne źródła magnezu
MATERIAŁ PROMOCYJNY
Ten artykuł ma 2 komentarze
Pokaż wszystkie komentarze