Odchudzające przepisy: jajko zapiekane w awokado

Przez żołądek do serca - to pewne. Ale czy wiesz, że przez żołądek można również dotrzeć do upragnionej wagi? Istnieją przepisy takie jak ten - jajo zapiekane w awokado, które nie tylko są smaczne, ale także przyspieszają odchudzanie.

Shutterstock

Jajko zapiekane w awokado — zalety

Wystarczą zaledwie trzy składniki żeby przygotować zdrowy, pyszny i niebanalny posiłek. W dodatku taki, który będzie sprzymierzeńcem w dążeniu do idealnej sylwetki. Awokado jest pełne dobrych kwasów tłuszczowych dzięki czemu syci wyjątkowo szybko i na długo.

Dodatkowo zawiera mnóstwo witamin, składników mineralnych oraz błonnik, który pomaga utrzymać zdrowe jelita, zapobiega zaparciom i wspomaga trawienie. Jaja zawierają wysokiej jakości białko, które hamuje apetyt i przyspiesza spalanie tłuszczu.

Na koniec – przyprawy. Takie jak papryczka chilli czy kurkuma od wieków są znane ze swoich właściwości odchudzających. Dzięki nim przyspieszysz metabolizm, a jednocześnie dodasz smaku swojemu daniu.

Składniki:

  • 1 duże awokado,
  • 2 jaja,
  • przyprawy.

Przygotowanie

Rozgrzej piekarnik do 200 stroni Celsjusza. Rozkrój awokado na pół i wyjmij pestkę. W miejsce po niej wbij po jednym jajku. Posyp przyprawami. Piecz przez 10 minut i gotowe.

Smacznego!

Podziel się:

Przeczytaj także:

Także w kategorii Zdrowe odżywianie:

Dietetyczne brownie z kaszy jaglanej Tańsze alternatywy dla superproduktów Dietetyczny koktajl witaminowy Bananowy chleb Domowe pralinki Dietetyczna pizza w 10 minut 6 przepisów na odchudzające sałatki Pozbądź się toksyn! 5 przepisów na oczyszczające soki Koktajl, który redukuje cholesterol i spala tłuszcz Sernik z kaszy bulgur Jak dobrze zacząć dzień, czyli co powinien jeść rano sportowiec? 41 pysznych przed- i potreningowych przekąsek Te objawy świadczą o zakwaszeniu organizmu! Prosta metoda, dzięki której oczyścisz organizm z toksyn Tłuste przekąski, które pomagają schudnąć Nie musisz się obawiać, jedząc te ciasta. Są zdrowe i nie tuczą 5 fit śniadań z płatków owsianych Tych produktów nie jedz przed treningiem Najlepsze orzechy na utratę wagi Wegańskie ciasteczka Brownie z batatem i rodzynkami Fantazja fasolowa Szybkie naleśniki bez mąki Dlaczego warto jeść jajka na diecie? Mocno wędzony pasztet z kaszą jaglaną, kiszoną kapustą i grzybami

Popularne w tym tygodniu:

Dietetyczne brownie z kaszy jaglanej Tygodniowy jadłospis od Ewy Chodakowskiej Detoksykujący koktajl z pietruszki, który przygotujesz w 3 minuty Ciasto drożdżowe bez jajek, mleka i masła (wegańskie) Przepis na pizzę na spodzie z kalafiora Desery z nasionami chia. Przepisy Ewy Chodakowskiej Co się dzieje w organizmie po zjedzeniu czekolady? Desery z płatków owsianych Właściwości pomelo. Sprawdź, dlaczego warto je jeść Co i o której godzinie najlepiej jeść na śniadanie? Zapytaliśmy o to dietetyka Fit przepisy – charakterystyka, przykładowe dania Śniadania od Chodakowskiej na okres jesienno-zimowy. Aż siedem propozycji!