Odchudzające przepisy: jajko zapiekane w awokado
KATARZYNA KRUPKA • dawno temu • 3 komentarzePrzez żołądek do serca - to pewne. Ale czy wiesz, że przez żołądek można również dotrzeć do upragnionej wagi? Istnieją przepisy takie jak ten - jajo zapiekane w awokado, które nie tylko są smaczne, ale także przyspieszają odchudzanie.
Jajko zapiekane w awokado — zalety
Wystarczą zaledwie trzy składniki żeby przygotować zdrowy, pyszny i niebanalny posiłek. W dodatku taki, który będzie sprzymierzeńcem w dążeniu do idealnej sylwetki. Awokado jest pełne dobrych kwasów tłuszczowych dzięki czemu syci wyjątkowo szybko i na długo.
Dodatkowo zawiera mnóstwo witamin, składników mineralnych oraz błonnik, który pomaga utrzymać zdrowe jelita, zapobiega zaparciom i wspomaga trawienie. Jaja zawierają wysokiej jakości białko, które hamuje apetyt i przyspiesza spalanie tłuszczu.
Na koniec – przyprawy. Takie jak papryczka chilli czy kurkuma od wieków są znane ze swoich właściwości odchudzających. Dzięki nim przyspieszysz metabolizm, a jednocześnie dodasz smaku swojemu daniu.
Składniki:
- 1 duże awokado,
- 2 jaja,
- przyprawy.
Przygotowanie
Rozgrzej piekarnik do 200 stroni Celsjusza. Rozkrój awokado na pół i wyjmij pestkę. W miejsce po niej wbij po jednym jajku. Posyp przyprawami. Piecz przez 10 minut i gotowe.
Smacznego!
Ten artykuł ma 3 komentarze
Pokaż wszystkie komentarze