Kiszonki i ich właściwości zdrowotne
![Katarzyna Krupka](https://i.wpimg.pl/20x20/m.fitness.wp.pl/1616684-502868493166298--1b26dee.jpg)
Tradycja kiszenia jest w Polsce bardzo długa. Początkowo kiszono głównie kapustę – zwłaszcza na wsi. Najczęściej odbywało się to na zakończenie prac w polu. Było również okazją do wspólnych, rodzinnych czy sąsiedzkich spotkań połączonych ze śpiewem, tańcami czy wspólnym muzykowaniem.
Ten artykuł ma 6 stron:
![](https://i.wpimg.pl/100x0/m.autokult.pl/vnjbcw5keq8ribvkghb0gmh4-6388312.png)
Tradycja kiszenia
Kiszonki znalazły swoje miejsce nie tylko w domach, ale wielu restauracjach, organizowane są nawet kursy domowego kiszenia. Te najzdrowsze przygotujesz w domu, ale są również łatwo dostępne w supermarketach oraz sklepach z ekologiczną, zdrową żywnością. Trzeba tylko wiedzieć, jak wybrać te najlepsze. Jedz ich jak najwięcej, bo to samo zdrowie.
![](https://i.wpimg.pl/100x0/m.autokult.pl/vnjbcw5keq8ribvkghb0gmh4-6388312.png)
Oceń jakość naszego artykułu:
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Kontynuuj czytanie na kolejnych stronach:
Najnowsze
![Pyszne źródła magnezu](https://i.wpimg.pl/95x95/m.fitness.wp.pl/adobestock-206755030-1-8394b8c77.jpg)
Pyszne źródła magnezu
MATERIAŁ PROMOCYJNY![Rowery – połącz pasję ze zdrowym trybem życia](https://i.wpimg.pl/95x95/m.fitness.wp.pl/20240627072721-g6409d328-6dd1aa4.jpg)
Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy
Pokaż wszystkie komentarze