Co Ewa Chodakowska poleca jeść na kolację? Pięć prostych przepisów na kolacje niskokaloryczne
PAULINA BANAŚKIEWICZ-SURMA • dawno temuOstatni posiłek dnia powinien być lekkostrawny. Zaspokoi głód, pomoże się odprężyć i zapewni dobry sen. Niskokaloryczna kolacja przygotowana ze zdrowych składników to ważny punkt jadłospisu osób na diecie odchudzającej. Co Ewa Chodakowska poleca jeść na 2-3 godziny przed snem? Może to być np. fit leczo na kolację. Oto 5 przepisów trenerki fitness.
Ten artykuł ma 2 strony:
Pita z tuńczykiem i warzywami
Lista składników:
- 70 gramów tuńczyka,
- pita pełnoziarnista,
- ¼ czerwonej papryki,
- łyżeczka oleju rzepakowego,
- ¼ obranego awokado,
- szczypta suszonego oregano,
- pół ogórka krótkiego szklarniowego,
- kilka liści rukoli.
Sposób przygotowania:
Kroimy mięso w paski, nacieramy je bazylią i olejem. Grillujemy. Następnie kroimy warzywa w paski. Smarujemy chlebek awokado. Układamy na nim warzywa i grillowane mięso. Zwijamy pitę i podajemy. To danie dostarcza 372 kcal.
Carpaccio z buraka z serem
Lista składników:
- mały burak,
- łyżka oleju rzepakowego,
- garść rukoli,
- 2 łyżki pestek dyni,
- plaster sera niebieskiego,
- szczypta suszonego tymianku,
- łyżeczka octu balsamicznego.
Sposób przygotowania:
Kroimy buraka w cienkie plasterki. W misce mieszamy je z oliwą i tymiankiem, a następnie rozkładamy je (jeden obok drugiego) w płaskim naczyniu ceramicznym. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni ok. 10 min. Serwujemy z serem, rukolą i pestkami dyni. Na koniec skrapiamy carpaccio octem balsamicznym. Danie dostarcza 360 kcal.
Zobacz też: Co jeść na kolację, by schudnąć?
Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy
Pokaż wszystkie komentarze