Kefir naturalny Czarnocin – z krainy mlekiem płynącej
REDAKCJA WP FITNESS • dawno temuKefir, chociaż przywędrował do Europy aż z Kaukazu, na dobre zadomowił się już dawno na polskich stołach. Gęsty, kwaskowaty, orzeźwiający i zdrowy – pod warunkiem, że wybierzemy produkt o jak najkrótszym składzie. Jak w przypadku orzeźwiającego kefiru luksusowego Czarnocin.
Kefir jest uznawany za jeden z najcenniejszych, jeżeli chodzi o wartości odżywcze, produkt mleczny. Jest dietetyczny, niskokaloryczny i bogaty w łatwo przyswajalne białko. Dostarcza nam także cennych witamin głównie z grupy B (B1, B12), ale również A, D, K, kwasu foliowego oraz minerałów, jak choćby wapń, magnez, potas czy fosfor. Wzmacnia kości i zęby, poprawia odporność organizmu.
Dobrej jakości kefir – taki jak Czarnocin luksusowy – zwiększa wydzielanie enzymów trawiennych, dzięki czemu reguluje proces trawienia i katalizuje przyswajanie białka oraz wapnia. Kefiru Czarnocin luksusowy nie powinno zabraknąć w jadłospisie osób cierpiących na nadciśnienie tętnicze i podwyższony poziom cholesterolu we krwi. Zapobiega chorobom cywilizacyjnym i dba o naszą figurę.
Kefir Czarnocin zawiera specjalnie dobrane żywe kultury bakterii probiotycznych. Dzięki nim osłania nasz organizm przed wnikaniem wirusów i bakterii, ogranicza rozwój tych chorobotwórczych drobnoustrojów w układzie pokarmowym. Jest nieodzowny podczas rekonwalescencji po antybiotykoterapii.
Kefir luksusowy Czarnocin doskonale sprawdza się w kuchni. Wspaniale smakuje z młodymi ziemniakami. Jest niezastąpionych składnikiem niektórych wypieków, a wykorzystany do ciasta naleśnikowego dodaje mu lekkości.
Do czego?
Do dań na ciepło i zimno, do picia.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
Wartość energetyczna 46 kcal (193kJ)
Tłuszcz: 1,5 g
W tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,0 g
Węglowodany: 4,8 g
W tym cukry: 3,9 g
Białko: 3,3 g
Sól: 0,1 g
Opakowanie: kubeczek 350 g (cena ok. 1,80 zł), 170 ml (cena ok. 1,10 zł)
Informacja prasowa
Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy
Pokaż wszystkie komentarze