7 naturalnych sproszkowanych substancji dobrych dla jelit. Herbata na jelita
REDAKCJA WP FITNESS • dawno temuWzdęcia, zaparcia, uczucie pełności w brzuchu - z tymi objawami zmagamy się obecnie bardzo często. Powody są różne: dieta bogata w przetworzone produkty, siedzący tryb życia, brak warzyw i owoców w diecie. Problemy układu pokarmowego mogą być także spowodowane poważniejszymi zaburzeniami - nietolerancją glutenu, zespołem jelita drażliwego, a nawet nowotworami.
Ten artykuł ma 4 strony:
Spożywcza ziemia okrzemkowa
Spożywcza ziemia okrzemkowa składa się z pancerzyków glonów jednokomórkowych. To bogactwo krzemu — minerału odpowiedzialnego za prawidłową budowę kości i naczyń krwionośnych. Optymalizuje ona również poziom cholesterolu we krwi, tym samym chroniąc serce przed różnego rodzaju chorobami.
Ta sproszkowana substancja usuwa z jelit wszystkie zanieczyszczenia. Niszczy pasożyty zalegające w układzie pokarmowym, które zaburzają pracę układu odpornościowego. Dzięki pozbyciu się zbędnych produktów przemiany materii, przyspiesza także spalanie. Rozpoczynamy od trzech gramów dziennie zmieszanych z wodą.
L-glutamina
L-glutamina jest jednym ze składników odżywczych, które regenerują uszkodzenia jelit. Leczy wrzody żołądka oraz chroni jelita przed urazami. Proszek z tej substancji polecany jest osobom cierpiącym na zespół jelita drażliwego i biegunkę. Wspiera również prawidłową pracę jelit.
Substancja przyspiesza metabolizm oraz oczyszcza. Dzięki swoim właściwościom zmniejsza apetyt na słodycze oraz alkohol. Jej regularne stosowanie wspiera także wchłanianie substancji odżywczych przez organizm. Ciało jest w ten sposób nawilżone oraz chronione przed alergenami.
Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy
Pokaż wszystkie komentarze