7 naturalnych sproszkowanych substancji dobrych dla jelit. Herbata na jelita
REDAKCJA WP FITNESS • dawno temuWzdÄ™cia, zaparcia, uczucie peÅ‚noÅ›ci w brzuchu - z tymi objawami zmagamy siÄ™ obecnie bardzo czÄ™sto. Powody sÄ… różne: dieta bogata w przetworzone produkty, siedzÄ…cy tryb życia, brak warzyw i owoców w diecie. Problemy ukÅ‚adu pokarmowego mogÄ… być także spowodowane poważniejszymi zaburzeniami - nietolerancjÄ… glutenu, zespoÅ‚em jelita drażliwego, a nawet nowotworami.
Ten artykuł ma 4 strony:
Camu camu
Dobry wpÅ‚yw na pracÄ™ jelit majÄ… także sproszkowane owoce jagód camu camu. To źródÅ‚o witaminy C — jedna ich porcja zawiera jej 60 razy wiÄ™cej niż jedna pomaraÅ„cza. Camu camu wykazujÄ… także wÅ‚aÅ›ciwoÅ›ci antywirusowe. WspierajÄ… proces leczenia wielu infekcji: od przeziÄ™bienia po mononukleozÄ™.
W jagodach znajduje siÄ™ także seryna — aminokwas niezbÄ™dny w procesie trawienia. Napój ze sproszkowanych camu camu nie tylko oczyszcza jelita, ale i wspiera odchudzanie.
Zobacz też: Mikstura oczyszczająca jelita
Liście moringa
Moringa to drzewo rosnÄ…ce na Hawajach, którego gaÅ‚Ä™zie wyglÄ…dajÄ… jak cienkie paÅ‚eczki z nasionami na ich koÅ„cach. Nazywane jest drzewem chrzanowym — i tak też smakuje. WÅ‚aÅ›nie dlatego jego strÄ…ki, korzenie i liÅ›cie można jeść. Z nasion wyciska siÄ™ także olej.
Proszek z liści Moringa jest pełen zdrowego białka. Zawiera aminokwasy niezbędne do prawidłowej pracy układu trawiennego. Pomaga w leczeniu biegunek, czerwonki czy przy zapaleniu jelita grubego. Najlepsze efekty przynosi picie napoju dwa-trzy razy dziennie.
Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy
Pokaż wszystkie komentarze