Chcesz mieć płaski brzuch? Zmień dietę
REDAKCJA WP FITNESS • dawno temuPróbujesz różnych metod: seria ćwiczeń, wypijasz duże ilości wody, biegasz, a może owijasz brzuch folią spożywczą? Po co to wszystko? By mieć płaski brzuch. Efekty są mizerne, by nie powiedzieć, że niemal niewidoczne. A marzenie o płaskim brzuchu wciąż pozostaje w sferze planów. Jest jednak sposób, by osiągnąć zamierzony cel – musisz zrewolucjonizować swoją dietę. Przejdź do naszej galerii i dowiedz się co jeść by uzyskać płaski brzuch.
Ten artykuł ma 3 strony:
Ciecierzyca
Inaczej cieciorka lub groch włoski. To skarbnica białka, w sporych ilościach posiada inne składniki, które zapobiegają zaparciom, sprzyja odchudzaniu.
A to wszystko dzięki zawartemu w ciecierzycy błonnikowi. Wydłuża czas żucia pokarmu, co powoduje wcześniejsze osiągnięcie uczucia sytości, które utrzymuje się przez długi czas. Poza tym błonnik zmniejsza wchłanianie energii z pożywienia i zwiększa wydalanie tłuszczu z organizmu.
Ponadto, ciecierzyca zawiera witaminy z grupy B i magnez. Substancje regulują pracę układu nerwowego i pozwolą przetrwać kryzys podczas odchudzania. W związku z tym ciecierzycę, mimo że nie jest niskokaloryczna (164 kcal/100 g po ugotowaniu), bez obaw można włączyć do diety.
Pieczarki
Wbrew panującej opinii o nikłych właściwościach odżywczych grzybów, są one bardzo zdrowe, sprzyjają odchudzaniu i są bogatym źródłem witaminy D.
Są niskokaloryczne (100 g to zaledwie 22 kcal), zawierają mało tłuszczu, za to sporo błonnika i wody. To wszystko zapewnia uczucie sytości na długi czas. A dodatkowo pieczarki możesz dodać do wielu potraw.
Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy
Pokaż wszystkie komentarze