Chcesz mieć płaski brzuch? Zmień dietę
REDAKCJA WP FITNESS • dawno temuPróbujesz różnych metod: seria ćwiczeń, wypijasz duże ilości wody, biegasz, a może owijasz brzuch folią spożywczą? Po co to wszystko? By mieć płaski brzuch. Efekty są mizerne, by nie powiedzieć, że niemal niewidoczne. A marzenie o płaskim brzuchu wciąż pozostaje w sferze planów. Jest jednak sposób, by osiągnąć zamierzony cel – musisz zrewolucjonizować swoją dietę. Przejdź do naszej galerii i dowiedz się co jeść by uzyskać płaski brzuch.
Ten artykuł ma 3 strony:
Zielone liście warzyw
Zielone smakołyki są w zasięgu ręki. Szpinak, jarmuż, kapusta chińska, młode liście buraka czy rukola są doskonałymi sprzymierzeńcami w walce z fałdkami na brzuchu.
Wymienione warzywa poprawiają przemianę materii, a zawarte w nich związki redukują cholesterol.
Warto pamiętać o dodatkach, które wzbogaca smak zielonych liści. Smak szpinaku wzmocni sok z cytryny, a jarmużu świeża oliwa. Wszystkie liście smaczne są w postaci surowej, jak i przyrządzone jako dodatek do innych potraw.
Awokado
Awokado to jeden z nielicznych owoców, w którym dominującym składnikiem nie są cukry proste, lecz tłuszcz o wysokiej zawartości kwasów jednonienasyconych i omega-3. Wpływają one korzystnie na gospodarkę cholesterolową. Z tego powodu awokado może służyć jako zdrowszy zamiennik masła.
To nie wszystko. Ciekawą kwestią jest wpływ awokado na masę ciała. Owoc należy do jednych z najbardziej kalorycznych, a jednak w wynikach wielu badań dowiedziono, że osoby spożywające awokado, znacznie rzadziej miały nadwagę, jak również dostarczały wraz z dietą większej ilości składników mineralnych i błonnika, niż osoby nie spożywające tego owocu.
Awokado jest doskonałym komponentem sałatek, kanapek, a jego konsystencja i smak śmiało konkuruje z majonezem.
Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy
Pokaż wszystkie komentarze