Chcesz mieć płaski brzuch? Zmień dietę
REDAKCJA WP FITNESS • dawno temuPróbujesz różnych metod: seria ćwiczeń, wypijasz duże ilości wody, biegasz, a może owijasz brzuch folią spożywczą? Po co to wszystko? By mieć płaski brzuch. Efekty są mizerne, by nie powiedzieć, że niemal niewidoczne. A marzenie o płaskim brzuchu wciąż pozostaje w sferze planów. Jest jednak sposób, by osiągnąć zamierzony cel – musisz zrewolucjonizować swoją dietę. Przejdź do naszej galerii i dowiedz się co jeść by uzyskać płaski brzuch.
Ten artykuł ma 3 strony:
Tempeh
Tempeh to zdrowa żywność z fermentowanej soi pochodząca z Indonezji. Doskonałe źródło białka, witamin i minerałów. Tempeh to najlepszy zamiennik mięsa i nabiału. Idealna żywność dla wegan i wegetarian oraz dla osób dbających o zdrowe odżywianie.
Ma apetyczną konsystencję i łagodny orzechowy smak. Produkt jeszcze smaczniejszy od tofu, a na dodatek znacznie zdrowszy. Stanowi też lepszy zamiennik dla mięsa: ma ok. 20 proc. łatwostrawnego białka, strukturę idealną do krojenia, smażenia i pieczenia oraz przyjemny grzybowo-orzechowo-mięsny zapach i smak.
Tempeh jest bogaty w kwasy omega–3, żelazo, wapń, magnez i mangan i błonnik. A to wszystko sprawia, że jest doskonałym sprzymierzeńcem z odchudzaniem.
Mleko z orzechów
Mleko można robić z wielu roślinnych produktów. Płatków owsianych, ryżu, migdałów i wszystkich istniejących na świecie orzechów.
Kto jeszcze nie spróbował, oto krótki instruktaż. Czego potrzebujemy? Orzechów i dobrego blendera.
Orzechy po zalaniu wodą pozostawiamy na dobę w chłodnym miejscu. Rano odlewamy wodę, w której moczyły się orzechy. Same orzechy dokładnie płuczemy i umieszczamy w blenderze. Włączamy urządzenie na 30 sekund. Powstały płyn odcedzamy przez gazę. Gotowe.
Pszenica płaskurka
Te niepozorne ziarna sprawiają, że nawet zwykła zupa jarzynowa zaczyna smakować oryginalnie. Na szczęście we Włoszech farro, czyli orkisz ma silną pozycję i miejscowi kucharze chętnie go wykorzystują.
Zawiera błonnik, magnez, białko oraz cenne witaminy z grupy B. Charakteryzuje się dużą odpornością na szkodniki oraz choroby, dlatego nie wymaga stosowania środków ochrony. Wspaniale smakuje zarówno na gorąco, jak i na zimno. Może być zamiennikiem ryżu, kasz, makaronów oraz ziemniaków. Jest sprzymierzeńcem w walce z fałdkami na brzuchu.
Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy
Pokaż wszystkie komentarze