Kolejny dzień z Moniką Honory, czyli: żeby schudnąć, trzeba jeść!
REDAKCJA WP FITNESS • dawno temuJakiś czas temu prezentowaliśmy sposób na odchudzanie autorstwa Moniki Honory, który polega na jedzeniu domowych zup. W związku z tym, że ta koncepcja utraty wagi bardzo przypadła Wam do gustu, wracamy z kolejnym, całodniowym jadłospisem przygotowanym specjalnie dla Was przez Monikę Honory.
Ten artykuł ma 4 strony:
Podwieczorek – zupa cukiniowa (około 17:00)
Składniki (5 porcji x 400g):
- 2 litry wywaru rosołowego,
- 2 marchewki,
- pietruszka,
- seler,
- por,
- 2 czerwone papryki,
- duża cukinia,
- 2 małe cebule,
- pomidor,
- 2 łyżki koncentratu pomidorowego,
- 2 łyżki świeżego oregano,
- mieszanka suszonych warzyw z przyprawami,
- sól, pieprz.
Sposób przygotowania:
Do gotującej wody dodaj marchew, pietruszkę, seler, por oraz mieszankę suszonych warzyw z przyprawami i zagotuj całość. Gotuj do miękkości jarzyn. Do garnka wlej bulion i dołóż paprykę pokrojoną w paski. Cukinię obierz ze skórki, wydrąż środek i pokrój w kostkę. Pomidora też obierz ze skóry i pokrój w kostkę. Wszystkie przygotowane warzywa wraz z cebulą wrzuć do zupy. Gdy zmiękną, dodaj koncentrat pomidorowy. Na koniec gotuj jeszcze przez 15 min, a następnie dodaj oregano.
Wartość odżywcza porcji:
- Białko: 116,9g/ 23,39g,
- Tłuszcze: 49,9g/ 9,98g,
- Węglowodany: 138,9g/ 27,78g,
- Błonnik: 46,7g/ 9,34g,
- Kcal: 1336 kcal/ 267,2 kcal.
Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy
Pokaż wszystkie komentarze