Kolejny dzień z Moniką Honory, czyli: żeby schudnąć, trzeba jeść!
REDAKCJA WP FITNESS • dawno temuJakiś czas temu prezentowaliśmy sposób na odchudzanie autorstwa Moniki Honory, który polega na jedzeniu domowych zup. W związku z tym, że ta koncepcja utraty wagi bardzo przypadła Wam do gustu, wracamy z kolejnym, całodniowym jadłospisem przygotowanym specjalnie dla Was przez Monikę Honory.
Ten artykuł ma 4 strony:
II śniadanie (około 10:00)
Garść truskawek i jedna brzoskwinia
Wartość odżywcza:
- Białko: 1,3g,
- Tłuszcze: 0,4g,
- Węglowodany: 13,5g,
- Błonnik: 2,7g,
- Kcal: 55 kcal.
Szklanka kefiru naturalnego – 122 kcal.
Obiad – zupa pęczakowa (około 12:00 i 15:00)
Zalecane 2 porcje po 400 gramów.
Składniki (na 5 porcji po 400 gramów):
- ok. 2 litry wywaru rosołowego,
- 2 marchewki,
- seler,
- pietruszka,
- por,
- ½ kalafiora,
- natka pietruszki,
- 30 dag kaszy pęczak,
- podwójna pierś z kurczaka,
- 3 ziarna ziela angielskiego,
- 3 liście laurowe,
- szczypta kurkumy,
- sól, pieprz cayenne.
Sposób przygotowania:
Wszystkie warzywa pokrój w kostkę i dodaj do wywaru. Pierś z kurczaka umyj i dołóż do zupy w całości. Pokrój ją dopiero wtedy, gdy płyn się zagotuje. Dodaj wszystkie przyprawy. Gdy warzywa i mięso będą miękkie, dodaj kaszę pęczak (wraz z wodą, w której się gotowała) oraz posiekaną natkę pietruszki.
Wartość odżywcza dwóch porcji:
- Białko: 56,12g,
- Tłuszcze: 7,44g,
- Węglowodany: 109,28g,
- Błonnik: 16,4g,
- Kcal: 690,4.
Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy
Pokaż wszystkie komentarze