Oto 18 produktów z minimalną ilością kalorii, które pomogą ci zrzucić wagę
REDAKCJA WP FITNESS • dawno temu • 1 komentarzMarzysz o płaskim brzuchu i pięknej talii, ale martwisz się, że twoje zmagania o szczupłą sylwetkę po raz kolejny okażą się walką z wiatrakami? Dieta kojarzy ci się przede wszystkim z ciągle doskwierającym głodem, co odbiera ci całą motywację do działania? Czarne myśli to ostatnia rzecz, której potrzebujesz. Podpowiadamy, jakie produkty umieścić w jadłospisie, by móc się nasycić, oszczędzając organizmowi nadmiernej ilości kalorii.
Ten artykuł ma 6 stron:
Szparagi
Jeśli lubimy jeść nie tylko zdrowo, ale i wykwintnie, postawmy właśnie na szparagi. Niezależnie od tego, czy podamy je w formie przekąski, czy dodatku do dania głównego, możemy być spokojni. 100 gram tych warzyw to jedynie 20 kilokalorii, ale to nie jedyny argument, który przemawia na ich korzyść.
Zawarte w nich białko sprawia, że są bardzo pożywne, a wysoka zawartość witamin, magnezu, żelaza, potasu, fosforu i innych ważnych dla zdrowia pierwiastków czyni z niego cenny naturalny suplement.
Buraki
Decydując się na włączenie do diety buraków, przyrządzamy dwie pieczenie na jednym ogniu. Wspomagamy proces odchudzania, a jednocześnie zapewniamy sobie źródło energii, co docenią zwłaszcza osoby aktywne fizycznie. Zaserwowane przed treningiem poprawią naszą siłę i wytrzymałość, mimo że w 100 gramach znajdziemy tylko 43 kilokalorie.
Obecne w ich składzie pektyny wspomogą przemianę materii i przyspieszą usuwanie szkodliwych toksyn, dzięki czemu poprawi się przy okazji nasze samopoczucie.
Ogórki
Kiedy z nieba leje się żar, a my nabieramy ochoty na małe co nieco, warto sięgnąć po ogórki, które jednocześnie zaspokoją nasz apetyt i pragnienie. Po dokładnym umyciu najlepiej jeść je ze skórką, w której znajdziemy zwalczające zły cholesterol sterole.
Ogórki pomogą nam pozbyć się nadmiaru wody z organizmu, korzystnie wpłyną na trawienie i przyspieszą proces spalania tkanki tłuszczowej, dostarczając tylko 16 kilokalorii w 100 gramach. Pamiętajmy także, że nie bez przyczyny doceniono je w kosmetyce – wyciąg z tego warzywa jest częstym składnikiem najróżniejszych preparatów upiększających.
Ten artykuł ma 1 komentarz
Pokaż wszystkie komentarze