Dieta na cellulit - jadłospis, dieta antycellulitowa - przepisy
REDAKCJA WP FITNESS • dawno temu • 25 komentarzyDieta a cellulit? Jeśli chcesz już teraz redukować cellulit na pośladkach i udach, to potrzebujesz diety skomponowanej ze spalaczy tłuszczu. Zapoznaj się z planem poniższej diety. Zalecamy ci efektywną kurację antycellulitową. Polega ona na spożywaniu codziennie 5 lekkich posiłków, które będą stymulować metabolizm, ale go nie przeciążać. Przekonasz się, że cellulit będzie stopniowo zanikał. Oto dieta na cellulit - jadłospis znajdziesz poniżej. Zamieszczamy przepisy na dietetyczne śniadania, obiady i kolacje, pomysły na przekąski (co dzień dwie). Wyjaśniamy też, dlaczego w kolejnych dniach należy jeść określone produkty.
Ten artykuł ma 3 strony:
Jadłospis w 2. dzień
Śniadanie: sałatka fitness (310 kcal, 10 g tł., 37 g węgl., 21 biał.)
- 100 ml odtłuszczonego jogurtu,
- kilka liści sałaty,
- żółta papryka,
- łodyga selera naciowego,
- pęczek szczypiorku,
- kilka rzodkiewek,
- 2 pomidory i kromka chleba tostowego,
- jajko,
- natka, sól, pieprz.
Pokrój paprykę w paski, seler na kawałki, rzodkiewki w plasterki, pomidory na ćwiartki, zaś szczypior posiekaj. Warzywa wyłóż na liście sałaty. Chleb opiecz w tosterze, pokrój w kostkę i dodaj do warzyw. Udekoruj jajkiem ugotowanym na twardo i pokrojonym w plasterki. Z jogurtu i przypraw zrób sos. Polej nim sałatkę.
Zobacz też: Ćwiczenia wyszczuplające nogi dla kobiet
Obiad: ryba z jogurtem (ok. 370 kcal, 9 g tł.,38 g węgl., 30 g białka)
- 15 dag ryby, np. soli, morszczuka,
- 1 cebula,
- łyżeczka oleju,
- pół filiżanki bulionu warzywnego,
- marchew,
- seler,
- 3 łyżki jogurtu naturalnego,
- 3 małe ziemniaki,
- sok z cytryny, sól, pieprz.
Cebulę pokrój w kostkę i usmaż na szklisto na oleju. Wlej bulion, podgotuj. Dodaj pokrojoną marchew i seler, gotuj ok. 10 min. Odlej część bulionu, przestudź, dodaj jogurt. Filet umyj, polej sokiem z cytryny, posól. Nałóż warzywa, zroluj, zepnij wykałaczką. Ugotuj w lekko osolonym wrzątku. Polej sosem jogurtowym. Podaj z gotowanymi ziemniakami.
Zobacz też: Trzy kroki do sylwetki bez cellulitu. Wywiad z Joanną i Dariuszem Brzezińskimi
Kolacja: jogurt z owocami (ok. 330 kcal, 1 g tł., 65 g węgl., 7 g białka)
- 750 ml jogurtu naturalnego odtłuszczonego,
- 50 dag ryżu,
- jabłko,
- 10 dag winogron jasnych i ciemnych.
Ryż ugotuj bez soli i odstaw do ostygnięcia. Jabłko obierz i posiekaj w bardzo drobną kostkę. Wymieszaj ryż, jabłko i jogurt. Winogrona przekrój na połówki (wyjmij ziarenka) i wyłóż na deser. Do kolacji wypij szklankę wody mineralnej.
Ten artykuł ma 25 komentarzy
Pokaż wszystkie komentarze