Wartości odżywcze jajek

Będąc na zdrowej diecie powinniśmy uzupełniać także zapotrzebowanie na białko, w które obfitują m.in. jajka. Znajdujące się w nich wartości odżywcze przyczyniają się do poprawy widzenia, obniżają ryzyko wystąpienia raka jelita grubego oraz chorób serca (jedzone w umiarze). Warto dodać, iż to bogate źródło składników odżywczych, na długi czas wywołuje uczucie sytości.

Zdrowe i lekkie przepisy


Podziel się:

Przeczytaj także:

Ten artykuł ma 1 komentarz

Pokaż wszystkie komentarze

Także w kategorii Zdrowe odżywianie:

Przepis na „witaminowego shota” Kawa rozgrzewająca idealna na jesień i zimę. Przepis Anny Lewandowskiej Oto co się stanie, jeśli codziennie będziesz jeść jabłko. Co daje jedzenie jabłek? Koktajl, który wymiecie pasożyty z jelit. Prosty przepis Placki szpinakowo-łososiowe - przepis na pyszne placuszki Zdrowe burgery - poznaj przepisy na zdrowe domowe burgery Niezdrowe skutki jedzenia zdrowej żywności Czy wafle ryżowe są zdrowe? Wafle ryżowe i pieczywo chrupkie - jeść czy nie? Torcik Mars w bezglutenowej wersji Sernik borówkowo-karmelowy. Nie zawiera glutenu i ma zaledwie 330 kcal Koktajl ze szpinakiem odchudzający - dlaczego warto pić koktajl ze szpinakiem? Co to są napoje funkcjonalne?