Wartości odżywcze jajek

Będąc na zdrowej diecie powinniśmy uzupełniać także zapotrzebowanie na białko, w które obfitują m.in. jajka. Znajdujące się w nich wartości odżywcze przyczyniają się do poprawy widzenia, obniżają ryzyko wystąpienia raka jelita grubego oraz chorób serca (jedzone w umiarze). Warto dodać, iż to bogate źródło składników odżywczych, na długi czas wywołuje uczucie sytości.

Zdrowe i lekkie przepisy


Podziel się:

Przeczytaj także:

Ten artykuł ma 1 komentarz

Pokaż wszystkie komentarze

Także w kategorii Zdrowe odżywianie:

Jak mieć więcej energii? Serki topione do kanapek. Sprawdziliśmy ich skład Jak pozbyć się soli z potraw bez utraty smaku? Regulamin konkursu "DIETA MIND" FIT ptasie mleczko Oglądasz mecz? Zrezygnuj z menu typowego kibica! Omlet na słono ODCINEK 5: W poszukiwaniu smaku i zdrowia z Trenerką Zdrowej Diety – Podróż smakowa z rybką i barem sieciowym w tle Witamina C nie leczy raka, a sportowcom szkodzi! Awokado – naturalny pogromca tłuszczu na brzuchu Pomysł na zdrowe i sycące śniadanie "na wynos" "Tarta" low carb dla modnego Fitness Freaka

Popularne w tym tygodniu:

Pieczone kacze udko z sałatką z czerwonej kapusty i granata