Wartości odżywcze jajek

Będąc na zdrowej diecie powinniśmy uzupełniać także zapotrzebowanie na białko, w które obfitują m.in. jajka. Znajdujące się w nich wartości odżywcze przyczyniają się do poprawy widzenia, obniżają ryzyko wystąpienia raka jelita grubego oraz chorób serca (jedzone w umiarze). Warto dodać, iż to bogate źródło składników odżywczych, na długi czas wywołuje uczucie sytości.

Zdrowe i lekkie przepisy


Podziel siÄ™:

Przeczytaj także:

Ten artykuł ma 1 komentarz

Pokaż wszystkie komentarze

Także w kategorii Zdrowe odżywianie:

8 produktów węglowodanowych gorszych niż białe pieczywo Jak wzmocnić smak potraw bez soli? Masło orzechowe z nerkowców Niesamowite właściwości przyprawy garam masala Omlet z płatkami owsianymi - przepisy. Ten posiłek to bogactwo witaminy B i magnezu Koktajle - odchudzające, witaminowe, poprawiające wygląd Co się dzieje, gdy pijemy wodę na pusty żołądek? Jak działa woda na pusty żołądek? Tych produktów nie jedz przed treningiem Dlaczego warto pić wodę ogórkową? Woda z ogórkiem na odchudzanie Kawa grzybowa - nowość wśród superfoods Domowa czekolada z malinami i porzeczkami Rabarbar- czy warto go jeść ?