Wartości odżywcze jajek

Będąc na zdrowej diecie powinniśmy uzupełniać także zapotrzebowanie na białko, w które obfitują m.in. jajka. Znajdujące się w nich wartości odżywcze przyczyniają się do poprawy widzenia, obniżają ryzyko wystąpienia raka jelita grubego oraz chorób serca (jedzone w umiarze). Warto dodać, iż to bogate źródło składników odżywczych, na długi czas wywołuje uczucie sytości.

Zdrowe i lekkie przepisy


Podziel się:

Przeczytaj także:

Ten artykuł ma 1 komentarz

Pokaż wszystkie komentarze

Także w kategorii Zdrowe odżywianie:

Dlaczego warto pić białą herbatę? Błękitna perska sól. Teraz w hipermarkecie Zdrowie kosztuje? Ranking sklepów z ekologiczną żywnością Pieczone kacze udko z sałatką z czerwonej kapusty i granata Lecznicze działanie kawy? Tak! Jak ograniczyć spożycie tłuszczów trans? Woda z miodem i cytryną - dlaczego woda z cytryną i miodem na czczo to świetny pomysł? Deser z płatków owsianych - przepisy na deser owsiany Fit przepisy – charakterystyka, przykładowe dania Produkty "Light" - czy naprawdę? Przeszedł na wegetarianizm. Jego ciało zmieniło się nie do poznania Czy kawa "parzona" na zimno jest zdrowsza od tej tradycyjnej?

Popularne w tym tygodniu:

Ponad 40 proc. Polaków suplementujących dietę zażywa co najmniej trzy preparaty dziennie. Blisko ⅔ konsumentów przywiązuje wagę do jakości suplementów diety