Wartości odżywcze jajek

Będąc na zdrowej diecie powinniśmy uzupełniać także zapotrzebowanie na białko, w które obfitują m.in. jajka. Znajdujące się w nich wartości odżywcze przyczyniają się do poprawy widzenia, obniżają ryzyko wystąpienia raka jelita grubego oraz chorób serca (jedzone w umiarze). Warto dodać, iż to bogate źródło składników odżywczych, na długi czas wywołuje uczucie sytości.

Zdrowe i lekkie przepisy


Podziel siÄ™:

Przeczytaj także:

Ten artykuł ma 1 komentarz

Pokaż wszystkie komentarze

Także w kategorii Zdrowe odżywianie:

Babeczki trójkolorowe bez pieczenia Owoc kaki (persymona). Dlaczego warto go jeść? Naleśniki wszyskie dla mnie! 9 złych nawyków w gotowaniu, z którymi powinniśmy zerwać Magnez - jaki wybrać? Jaka forma magnezu jest najlepsza dla organizmu? Fit przepisy - charakterystyka, przykładowe dania fit Bakłażany - wartości odżywcze, korzyści dla zdrowia Kasza jaglana – czy już ją znacie? To musisz mieć w kuchni Smoothie - sposób na zdrowie? Kalorie w jabłku – charakterystyka owocu, liczba kalorii, porównanie z innymi owocami Kilka sposobów na błyskawiczną poprawę metabolizmu