Wartości odżywcze jajek

Będąc na zdrowej diecie powinniśmy uzupełniać także zapotrzebowanie na białko, w które obfitują m.in. jajka. Znajdujące się w nich wartości odżywcze przyczyniają się do poprawy widzenia, obniżają ryzyko wystąpienia raka jelita grubego oraz chorób serca (jedzone w umiarze). Warto dodać, iż to bogate źródło składników odżywczych, na długi czas wywołuje uczucie sytości.

Zdrowe i lekkie przepisy


Podziel się:

Przeczytaj także:

Ten artykuł ma 1 komentarz

Pokaż wszystkie komentarze

Także w kategorii Zdrowe odżywianie:

Ciasteczka „nawinie” Pistacje - odchudzające orzechy Grillowany ogon homara w sosie z białego wina i masła Ocet jabłkowy z miodem - właściwości. Dlaczego warto pić ocet jabłkowy z miodem? 41 pysznych przed- i potreningowych przekąsek WŁAŚCIWOŚCI OLIWY Z OLIWEK Domowy MUS kokosowy Smażenie jest zdrowsze niż gotowanie Omlet na słodko z brzoskwiniami i orzechami Piernik świąteczny Proste kulki Dobre nawyki pomagające utrzymać zdrową dietę