Wartości odżywcze jajek

Będąc na zdrowej diecie powinniśmy uzupełniać także zapotrzebowanie na białko, w które obfitują m.in. jajka. Znajdujące się w nich wartości odżywcze przyczyniają się do poprawy widzenia, obniżają ryzyko wystąpienia raka jelita grubego oraz chorób serca (jedzone w umiarze). Warto dodać, iż to bogate źródło składników odżywczych, na długi czas wywołuje uczucie sytości.

Zdrowe i lekkie przepisy


Podziel się:

Przeczytaj także:

Ten artykuł ma 1 komentarz

Pokaż wszystkie komentarze

Także w kategorii Zdrowe odżywianie:

Wegesportowiec - zasady komponowania diety Sól - wróg Twojego zdrowia Slow life - za co kochamy gotowanie w wersji slow? Makaron z wędzonym łososiem - fit przepis Kiedy najlepiej pić kawę? O której pić kawę? Krem z brokuła na chłodne wieczory 4 triki przydatne w kuchni Przyrost wagi podczas pandemii? Pozbądź się nadmiaru tkanki tłuszczowej szybko i bez wyrzeczeń!MATERIAŁ SPONSOROWANY Detoks od kawy. Rezygnacja z kawy - efekty Komosa ryżowa - przepisy dietetyczne. Komosa ryżowa - z czym jeść? Dieta bez nabiału - efekty. Co się stanie z twoim ciałem, gdy zrezygnujesz z nabiału? Kawa czy herbata - co jest lepsze dla twojego zdrowia?