Wartości odżywcze jajek

Będąc na zdrowej diecie powinniśmy uzupełniać także zapotrzebowanie na białko, w które obfitują m.in. jajka. Znajdujące się w nich wartości odżywcze przyczyniają się do poprawy widzenia, obniżają ryzyko wystąpienia raka jelita grubego oraz chorób serca (jedzone w umiarze). Warto dodać, iż to bogate źródło składników odżywczych, na długi czas wywołuje uczucie sytości.

Zdrowe i lekkie przepisy


Podziel się:

Przeczytaj także:

Ten artykuł ma 1 komentarz

Pokaż wszystkie komentarze

Także w kategorii Zdrowe odżywianie:

Mężczyzna na 9 miesięcy zrezygnował z alkoholu. Rezultaty są niewiarygodne Dietetyczny sernik – składniki, dietetyczne przepisy Kawa grzybowa — nowość wśród superfoods 9 rzeczy, których nie powinno się robić przed seksem Funkcje tłuszczów w organizmie Najbardziej kaloryczne potrawy świata (WIDEO) Zdrowy krem czekoladowo-orzechowy Maj - sezon na botwinkę Śmiertelna trucizna może czaić się w domowych przetworach Jaka woda jest najlepsza dla sportowca? Granola - sprzymierzeniec odchudzania czy przyczyna otyłości? 4 migdały dziennie mogą poprawić zdrowie

Popularne w tym tygodniu:

Slow life - za co kochamy gotowanie w wersji slow? Kuchenka gazowa w kuchni – sprawdź, jaki przepis rekomendują profesjonalni kucharze i dlaczego gotują na gazie?