Wartości odżywcze jajek

Będąc na zdrowej diecie powinniśmy uzupełniać także zapotrzebowanie na białko, w które obfitują m.in. jajka. Znajdujące się w nich wartości odżywcze przyczyniają się do poprawy widzenia, obniżają ryzyko wystąpienia raka jelita grubego oraz chorób serca (jedzone w umiarze). Warto dodać, iż to bogate źródło składników odżywczych, na długi czas wywołuje uczucie sytości.

Zdrowe i lekkie przepisy


Podziel siÄ™:

Przeczytaj także:

Ten artykuł ma 1 komentarz

Pokaż wszystkie komentarze

Także w kategorii Zdrowe odżywianie:

Koktajl orzechowy. Przepis na koktajl z orzechami Mąka sojowa Dlaczego warto jeść czerwoną kapustę? Czerwona kapusta - odchudzanie Woda alkaliczna - czy ma właściwości lecznicze? Wegesportowiec - dieta bezmięsna a intensywny wysiłek fizyczny Bataty na diecie - warzywo idealne dla sportowca Nie zapominaj o drugim śniadaniu dla swojego dziecka! BIOTYNA na ODCHUDZANIE! Nie tylko na włosy... Fit przepisy - charakterystyka, przykładowe dania fit Knedelki z ricotty nadziewane sliwkami Zimowe śniadanie - przepisy na śniadania na ciepło Niskokaloryczne płatki śniadaniowe. Płatki śniadaniowe - jak je wybrać?