Wartości odżywcze jajek

Będąc na zdrowej diecie powinniśmy uzupełniać także zapotrzebowanie na białko, w które obfitują m.in. jajka. Znajdujące się w nich wartości odżywcze przyczyniają się do poprawy widzenia, obniżają ryzyko wystąpienia raka jelita grubego oraz chorób serca (jedzone w umiarze). Warto dodać, iż to bogate źródło składników odżywczych, na długi czas wywołuje uczucie sytości.

Zdrowe i lekkie przepisy


Podziel siÄ™:

Przeczytaj także:

Ten artykuł ma 1 komentarz

Pokaż wszystkie komentarze

Także w kategorii Zdrowe odżywianie:

Fit przepisy - charakterystyka, przykładowe dania fit Mięso strusia – zdrowe, choć niedoceniane. Sprawdziliśmy, jak smakuje Sałatka z ujemnymi kaloriami Jak przygotować przyjęcie we włoskim stylu? Ciasteczka owsiane Składniki pokarmów odpowiedzialne za oczyszczanie organizmu Czy bezglutenowo znaczy zdrowo? Jakość i wartość odżywcza produktów bezglutenowych. Przepis na kawowe naleśniki Sernik z dyni na owsianym spodzie z musem śliwkowo-żurawinowym Sok pomidorowy - składniki odżywcze, właściwości odchudzające, właściwości upiększające 5 produktów, które sprawiają, że jesteśmy smutni Zasady zdrowego odżywiania - 10 zasad zdrowego odżywiania