Przepis na zdrowe ciasteczka migdałowe - ciastka z mąki migdałowej fit

Domowej produkcji ciasteczka migdałowe to zdrowa alternatywa dla słodkości, które możemy nabyć w sklepie. Do ich przygotowania potrzebujemy jedynie 6 składników. Ciastka o smaku i aromacie migdałów są bogate w białko. Oto przepis na zdrowe ciasteczka migdałowe.

Ciasteczka migdałowe — przepis
Składniki:
- szklanka odtłuszczonej mąki migdałowej,
- jajko,
- łyżka oleju kokosowego,
- stewia do smaku,
- 2 krople ekstraktu migdałowego,
- 20 gramów odżywki białkowej waniliowej.
Sposób przygotowania:
- Mieszamy mąkę, białko i olej.
- Następnie dodajemy jajko, odrobinę stewii i ekstrakt migdałowy. Wszystkie składniki zagniatamy (jeśli masa jest zbyt gęsta, można dolać odrobinę wody).
- Masę należy rozwałkować dość cienko.
- Wycinamy ciastka przy pomocy kieliszka do wina lub okrągłych foremek i układamy na blasze do pieczenia.
- Pieczemy około 12–15 minut w temperaturze 170 stopni (aż ciastka lekko zbrązowieją). Gotowe!

NAJCZĘŚCIEJ CZYTANE
7 ćwiczeń spalających najwięcej kaloriiNajgorsze śniadania na diecie odchudzającej5 rzeczy, których warto nauczyć się od Cameron Diaz4 kroki do wymarzonej sylwetki. Jak spełnić postanowienie o byciu fit?Poświąteczny detoks — detoksykujące produkty, dieta płynnaSprawdź, kiedy można wrócić do ćwiczeń po porodzie
Wartość odżywcza (całość):
- energia: 703 kcal,
- białko: 72,1 g,
- tłuszcze: 41,24 g,
- węglowodany: 9,3 g.
Autor przepisu: Jakub Mościcki.

Oceń jakość naszego artykułu:
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Ten artykuł ma 2 komentarze
Pokaż wszystkie komentarze