Figi - dietetyczna przekąska

Figi zawierają mnóstwo cennych wartości odżywczych w tym ważnych dla organizmu składników mineralnych, witaminy: C, B1, B2, B6, PP oraz prowitaminę A. Pomagają w walce z anemią, redukują stres, wzmacniają serce, obniżają poziom cholesterolu we krwi. Są świetnym źródłem błonnika – suszone figi mają go najwięcej ze wszystkich suszonych owoców. Obniżają ciśnienie, poprawiają pamięć, a także chronią skórę przed szkodliwym działaniem promieni UV. 100 g surowych fig to zaledwie 74 kcal.

Zdrowe i lekkie przepisy


Podziel się:

Przeczytaj także:

Także w kategorii Zdrowe odżywianie:

Co znajdziemy w wędlinach sklepowych? Syrop klonowy na odchudzanie. Czy warto stosować syrop klonowy na diecie? Piernik świąteczny 3 popularne aplikacje do liczenia kalorii - dostępne w polskiej wersji językowej Oleolux — zdrowa alternatywa dla masła. Przepis dr Budwig SZPARAGI Z SOSEM KAPAROWYM Odchudzające przepisy: sałatka z kurczakiem i truskawkami Sałatka z fasolką mung Koktajl, który wymiecie pasożyty z jelit. Prosty przepis Zdrowe desery Ewy Chodakowskiej bez mleka zwierzęcego i jego pochodnych Dlaczego wolimy frytki od brokuła? Spirulina. Hit czy Kit ?