Figi - dietetyczna przekÄ…ska

Figi zawierają mnóstwo cennych wartości odżywczych w tym ważnych dla organizmu składników mineralnych, witaminy: C, B1, B2, B6, PP oraz prowitaminę A. Pomagają w walce z anemią, redukują stres, wzmacniają serce, obniżają poziom cholesterolu we krwi. Są świetnym źródłem błonnika – suszone figi mają go najwięcej ze wszystkich suszonych owoców. Obniżają ciśnienie, poprawiają pamięć, a także chronią skórę przed szkodliwym działaniem promieni UV. 100 g surowych fig to zaledwie 74 kcal.

Zdrowe i lekkie przepisy


Podziel siÄ™:

Przeczytaj także:

Także w kategorii Zdrowe odżywianie:

Jakie witaminy najlepiej kupić? Na co trzeba zwrócić uwagę przy zakupie witamin i minerałów? Najzdrowsze połączenia produktów (WIDEO) Zdrowa dieta urody Ci doda! Kondycja włosów a dieta Co znajduje się w warzywach strączkowych? Żelazo w diecie kobiet ciężarnych Proteiny dieta Brak czasu a zdrowe odżywianie – 4 złote zasady Dlaczego warto pić białą herbatę? Niezdrowe skutki jedzenia zdrowej żywności Sprawdź, jakie błędy popełniasz przy wyborze sałatki Proste metody, które pomogą na nieszczelne jelito. Nieszczelne jelita - co jeść? ŚLEDŹ w OLEJU LNIANYM ... do walki z Twoim tłuszczykiem !