Figi - dietetyczna przekąska

Figi zawierają mnóstwo cennych wartości odżywczych w tym ważnych dla organizmu składników mineralnych, witaminy: C, B1, B2, B6, PP oraz prowitaminę A. Pomagają w walce z anemią, redukują stres, wzmacniają serce, obniżają poziom cholesterolu we krwi. Są świetnym źródłem błonnika – suszone figi mają go najwięcej ze wszystkich suszonych owoców. Obniżają ciśnienie, poprawiają pamięć, a także chronią skórę przed szkodliwym działaniem promieni UV. 100 g surowych fig to zaledwie 74 kcal.

Zdrowe i lekkie przepisy


Podziel się:

Przeczytaj także:

Także w kategorii Zdrowe odżywianie:

Nadmiar białka w diecie i wpływ na nerki oraz kości Pasta kanapkowa w kozim wydaniuMATERIAŁ PROMOCYJNY Czy chleb jest zdrowy? Dowiedz się, czy warto jeść chleb Pieczona ciecierzyca Nie jedz tego na kolację Garnki HERO Tefal Dietetyczne dania z grilla - zdrowe pomysły na grilla Łączenie owoców i warzyw. Jakie owoce można łączyć, jakich warzyw nie łączyć? Chcesz schudnąć? Włącz do menu te superprodukty Chipsy warzywne - uważaj na chipsy z warzyw. To prawdziwa bomba kaloryczna! Zupa z fasolki szparagowej z mleczkiem kokosowym Witamina B3, czyli niacyna - właściwości, występowanie, niedobór

Popularne w tym tygodniu:

Pyszne źródła magnezuMATERIAŁ PROMOCYJNY