Co skrywają w sobie pestki arbuza?

Wyciskajmy z lata, ile się da! Trwa sezon na maliny, czereśnie, arbuzy i inne pyszne oraz pełne wielu witamin i składników mineralnych owoce.
Ten artykuł ma 4 strony:

Zalety pestek arbuza
Pestki arbuza można jeść na surowo lub piec. Po wyjęciu z piekarnika są nie tylko niskokaloryczne i pełne właściwości prozdrowotnych, ale i smaczniejsze. Chrupiące pestki skutecznie zastąpią inne niezdrowe przekąski. Ich garść to tylko 22 kcal. Dobrze smakują z oliwą z oliwek, solą, pieprzem cayenne czy sokiem z limonki.
— Można je też dodać do sałatki, owsianki czy zupy. Zmielone i wysuszone pestki, następnie ugotowane w wodzie przez 15 min., wspomagą funkcjonowanie nerek – mówi Kamila Zabłocka, dietetyk.
Okazuje się, że pestki arbuza skrywają w sobie wiele zalet. Jakich? Sprawdźcie sami!

Oceń jakość naszego artykułu:
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Kontynuuj czytanie na kolejnych stronach:
Najnowsze

Pyszne źródła magnezu
MATERIAŁ PROMOCYJNY
Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy
Pokaż wszystkie komentarze