Przekąska po treningu: tost z masłem migdałowym i bananem
EWA RYCERZ • dawno temu • 1 komentarzCo jeść po treningu, aby mieć energię na resztę dnia? Wypróbuj nasz przepis na pyszne tosty.
Przekąska po treningu to bardzo ważna sprawa. Nie może być ani za mało, ani za bardzo kaloryczna. Najlepiej jeśli będzie zdrowa, pełna mocy witalnych i przede wszystkim pyszna. Takie właśnie są tosty z masłem migdałowym i bananami. A na dodatek przygotujesz je szybko. Równie szybko też je zjesz.
Banany tuczą?
Banan na diecie? Tak, ale w ograniczonych ilościach – zawiera bowiem cukry, a jak wiadomo, zbyt duża ich ilość to coraz większa tkanka tłuszczowa.
Nie można się jednak bananów bać. Są bogate w potas, a węglowodany, które zawierają są przydatne właśnie po treningu, ponieważ doskonale odżywiają organizm po dużym wysiłku. Jeśli potraktujesz je jako naturalny słodzik przy przygotowywaniu smoothie lub koktajli – również nie powinny zaszkodzić. Jedz je na zdrowie.
Pomocne migdały
Bogate w jednonienasycone kwasy tłuszczowe migdały stanowią cenny składnik diety. Regulują proces odchudzania i metabolizm, a co za tym idzie pomagają chronić przed powstaniem tkanki tłuszczowej.
Migdały mogą się też poszczycić wysoką zawartością błonnika, który daje uczucie sytości na długo. Dzięki temu głód po spożyciu migdałów nie pojawia się szybko.
Przepis na tosty z masłem migdałowym i bananami jest prosty. Wystarczy posmarować chleb tostowy masłem i położyć na nie pokrojone w plasterki banany. Gwarantujemy mocne wrażenia smakowe i sytość na długo.
Ten artykuł ma 1 komentarz
Pokaż wszystkie komentarze