Właściwości jarmużu

Liście jarmużu wykorzystuje się na wiele sposobów. Można z nich robić sałatki, wyciskać sok, dodawać do zup, sosów i gulaszy. Upieczone z przyprawami i oliwą zamieniają się w chrupiące chipsy, którym trudno się oprzeć.

Zdrowe i lekkie przepisy


Podziel się:

Przeczytaj także:

Także w kategorii Zdrowe odżywianie:

Torcik Mars w bezglutenowej wersji Zarodki pszenne, zarodki pszenicy. Zarodki pszenne - jak jeść? Powody, dla których wakacje all inclusive są niezdrowe Produkty, które sieją spustoszenie w twoich jelitach Pogoń za pieniędzmi, lansem, super sylwetką... Glutation - najsilniejszy antyoksydant. Co o nim wiemy? Mity żywieniowe, w które wierzą nawet dietetycy 10 porcji owoców i warzyw dziennie zmniejsza ryzyko przedwczesnej śmierci Sposób jedzenia zdradza twoją osobowość Jak zadbać o odpowiednie nawodnienie organizmu? Czy mrożone warzywa na patelnię są zdrowe? Zapytaliśmy dietetyka Czy woda naprawdę nawadnia najlepiej? Odpowiedź może Cię zaskoczyć!