Właściwości soku z natki pietruszki

Pietruszka znana była już w starożytności. Pierwotnie zrywano ją z wapiennych skał (nazwa pochodzi z łac. petra – skała) i uważano ją za roślinę świętą, która dodaje sił witalnych i wzmacnia cały organizm. Sądzono nawet, że dzięki niej człowiek jest bardziej sprytny i ma lepszy refleks. Początkowo uprawiano ją głównie w celach leczniczych, dopiero później odnalazła zastosowanie w kuchni. Pietruszka to doskonały dodatek do sałatek, koktajli i soków, ale też to coś więcej niż tylko ozdoba na talerzu. Natka wykazuje właściwości zdrowotne dla całego organizmu. Przeprowadzisz nią kurację oczyszczającą z toksyn, a także wyleczysz wiele chorób.

Właściwości pietruszki

Właściwości pietruszki (123rf)

Ten artykuł ma 6 stron:

Kontynuuj czytanie na kolejnych stronach:

Podziel się:

Przeczytaj także:

Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy

Pokaż wszystkie komentarze

Także w kategorii Zdrowe odżywianie:

Sałatka z fasolką mung Zdrowa tarta owocowa Dieta Kenijczyków, dzięki której wygrasz maraton Najbardziej kaloryczne potrawy świata (WIDEO) 4 migdały dziennie mogą poprawić zdrowie - migdały na włosy, migdały na jelita Spożywasz "białą śmierć" często nie mając o tym pojęcia Morwa czarna - właściwości, zastosowanie 5 zdrowych deserów dla fanów słodkiego smaku Mięso - fakty, mity i znaczenie w diecie Domowe sposoby na rozgrzanie organizmu zimą Błękitna perska sól. Teraz w hipermarkecie Przepisy Anny Lewandowskiej i Ewy Chodakowskiej na zdrowe dania