Właściwości soku z natki pietruszki

Pietruszka znana była już w starożytności. Pierwotnie zrywano ją z wapiennych skał (nazwa pochodzi z łac. petra – skała) i uważano ją za roślinę świętą, która dodaje sił witalnych i wzmacnia cały organizm. Sądzono nawet, że dzięki niej człowiek jest bardziej sprytny i ma lepszy refleks. Początkowo uprawiano ją głównie w celach leczniczych, dopiero później odnalazła zastosowanie w kuchni. Pietruszka to doskonały dodatek do sałatek, koktajli i soków, ale też to coś więcej niż tylko ozdoba na talerzu. Natka wykazuje właściwości zdrowotne dla całego organizmu. Przeprowadzisz nią kurację oczyszczającą z toksyn, a także wyleczysz wiele chorób.

Właściwości pietruszki

Właściwości pietruszki (123rf)

Ten artykuł ma 6 stron:

Kontynuuj czytanie na kolejnych stronach:

Podziel się:

Przeczytaj także:

Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy

Pokaż wszystkie komentarze

Także w kategorii Zdrowe odżywianie:

Torcik Mars w bezglutenowej wersji Właściwości przyprawy dyniowej. Poznaj 7 korzyści, jakie niesie dla twojego zdrowia Płatki orkiszowe - właściwości, zastosowanie, przepis na pożywne śniadanie Fit desery - z truskawkami, malinami lub z chia (przepisy) Pozornie zdrowa przekąska. W składzie znajdziesz aż osiem łyżeczek cukru Jak ograniczyć spożycie tłuszczów trans? Masło orzechowe - zdrowe kalorie Legalny doping - co jeść, by zwiększyć wydolność organizmu FODMAP – założenia i zastosowanie diety z niskim FODMAP Owsianka na śniadanie - 5 fit śniadań z płatków owsianych Racuszki z jabłkiem Powidła śliwkowe

Popularne w tym tygodniu:

Zdrowe śniadanie, które da ci siłę. Co warto zjeść przed aktywnym dniem? Ocet jabłkowy - czy rzeczywiście zasługuje na sławę?