Właściwości soku z natki pietruszki

Pietruszka znana była już w starożytności. Pierwotnie zrywano ją z wapiennych skał (nazwa pochodzi z łac. petra – skała) i uważano ją za roślinę świętą, która dodaje sił witalnych i wzmacnia cały organizm. Sądzono nawet, że dzięki niej człowiek jest bardziej sprytny i ma lepszy refleks. Początkowo uprawiano ją głównie w celach leczniczych, dopiero później odnalazła zastosowanie w kuchni. Pietruszka to doskonały dodatek do sałatek, koktajli i soków, ale też to coś więcej niż tylko ozdoba na talerzu. Natka wykazuje właściwości zdrowotne dla całego organizmu. Przeprowadzisz nią kurację oczyszczającą z toksyn, a także wyleczysz wiele chorób.

Właściwości pietruszki

Właściwości pietruszki (123rf)

Ten artykuł ma 6 stron:

Kontynuuj czytanie na kolejnych stronach:

Podziel się:

Przeczytaj także:

Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy

Pokaż wszystkie komentarze

Także w kategorii Zdrowe odżywianie:

Jak prawidłowo się nawadniać? Niezdrowe kolorowe Pij lub giń - bez wody nie ma życia Węglowodany w diecie - co jeść? Jakie jeść węglowodany, żeby schudnąć? Jaką formę magnezu wybrać? Czy mrożone warzywa na patelnię są zdrowe? Zapytaliśmy dietetyka Smażenie - za i przeciw Okrasa łamie przepisy, my łamiemy mity o jedzeniu! Koktajl energetyczny - koktajl z pietruszki Rola magnezu w organizmie Właściwości młodego kokosa Ile owoców dziennie? Czy można je zjadać w dowolnych ilościach?

Popularne w tym tygodniu:

Pieczone kacze udko z sałatką z czerwonej kapusty i granata