Właściwości soku z natki pietruszki

Pietruszka znana była już w starożytności. Pierwotnie zrywano ją z wapiennych skał (nazwa pochodzi z łac. petra – skała) i uważano ją za roślinę świętą, która dodaje sił witalnych i wzmacnia cały organizm. Sądzono nawet, że dzięki niej człowiek jest bardziej sprytny i ma lepszy refleks. Początkowo uprawiano ją głównie w celach leczniczych, dopiero później odnalazła zastosowanie w kuchni. Pietruszka to doskonały dodatek do sałatek, koktajli i soków, ale też to coś więcej niż tylko ozdoba na talerzu. Natka wykazuje właściwości zdrowotne dla całego organizmu. Przeprowadzisz nią kurację oczyszczającą z toksyn, a także wyleczysz wiele chorób.

Właściwości pietruszki

Właściwości pietruszki (123rf)

Ten artykuł ma 6 stron:

Zobacz również: Wiosenny detoks

Kontynuuj czytanie na kolejnych stronach:

Podziel się:

Przeczytaj także:

Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy

Pokaż wszystkie komentarze

Także w kategorii Zdrowe odżywianie:

Jak przygotować przyjęcie we włoskim stylu? Czy to pora na pora? Powidła śliwkowe Jaka woda jest najlepsza dla sportowca? Woda z kaktusa - doskonały izotonik, który warto pić kiedy ćwiczysz Co się dzieje w twoim organizmie po wypiciu kawy? Co to są napoje funkcjonalne? OWOC ŻYCIA - czy wiesz jaki to ? Tych produktów nie jedz przed treningiem My i nasi lokatorzy, czyli ile człowieka jest w człowieku Racuszki z jabłkiem Rodziny owoców morza