Właściwości soku z natki pietruszki

Pietruszka znana była już w starożytności. Pierwotnie zrywano ją z wapiennych skał (nazwa pochodzi z łac. petra – skała) i uważano ją za roślinę świętą, która dodaje sił witalnych i wzmacnia cały organizm. Sądzono nawet, że dzięki niej człowiek jest bardziej sprytny i ma lepszy refleks. Początkowo uprawiano ją głównie w celach leczniczych, dopiero później odnalazła zastosowanie w kuchni. Pietruszka to doskonały dodatek do sałatek, koktajli i soków, ale też to coś więcej niż tylko ozdoba na talerzu. Natka wykazuje właściwości zdrowotne dla całego organizmu. Przeprowadzisz nią kurację oczyszczającą z toksyn, a także wyleczysz wiele chorób.

Właściwości pietruszki

Właściwości pietruszki (123rf)

Ten artykuł ma 6 stron:

Zobacz również: Wiosenny detoks

Kontynuuj czytanie na kolejnych stronach:

Podziel się:

Przeczytaj także:

Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy

Pokaż wszystkie komentarze

Także w kategorii Zdrowe odżywianie:

Sposób parzenia herbaty, dzięki któremu szybciej zaśniesz Łączenie owoców i warzyw. Które można razem jeść, jakich zestawień unikać? Zapytaliśmy dietetyka Stres, przetrenowanie, a system odpornościowy. FIT „pankejki” Składniki pokarmów odpowiedzialne za oczyszczanie organizmu Oglądasz mecz? Zrezygnuj z menu typowego kibica! Dlaczego nie należy smażyć ryby na oleju słonecznikowym? Wyjaśniamy Domowe lody. Przepisy Ewy Chodakowskiej Rola magnezu w organizmie Czy mrożone warzywa na patelnię są zdrowe? Zapytaliśmy dietetyka Sok z arbuza nie tylko dla dzieci. Jakie ma właściwości? Śniadania od Chodakowskiej na okres jesienno-zimowy. Aż siedem propozycji!

Popularne w tym tygodniu:

Fit obiad - z kurczakiem, makaronem czy łososiem? Propozycje z mięsem i bez mięsa