Sałatka z fasolką mung

... Fasolka mung to wyjątkowe źródło białka, błonnika, soli mineralnych i witamin z grupy B. Do tego jest pysznym uzupełnieniem codziennego jadłospisu. ... alternatyw do mięsa - najlepiej smacznych i łatwych do przygotowania, a jednocześnie ...

dawno temu

Najzdrowsze zupy świata

... Są lekkie, rozgrzewające i zdrowe – nie powinniśmy rezygnować z zup w codziennym menu. Dostarczają witamin, minerałów, antyoksydantów i błonnika. Odpowiednio przygotowane nie zawierają zbyt wielu kalorii, a przy tym są sycące. ... probiotyków i ...

dawno temu

Co się zmieni w organizmie, jeżeli wzbogacisz dietę w płatki owsiane?

... Owies jest jednym z najpopularniejszych zbóż. Produkowana z niego kasza oraz płatki to smaczne i pełne składników mineralnych oraz witamin produkty, które pasują do wielu posiłków. ... dla organizmu tłuszcze, błonnik, witaminy z grupy B oraz ...

dawno temu

Zielone warzywa - dlaczego warto je jeść?

... barwę, dostarczają również magnezu, kwasu foliowego, potasu oraz witaminy C. Najbogatszym źródłem chlorofilu są młode warzywa liściaste. Przypisuje się mu korzystne działanie w łagodzeniu stanów ... wielu pożądanych witamin i składników ...

dawno temu

Zdrowe śniadanie, które da ci siłę. Co warto zjeść przed aktywnym dniem?

... jaglanka o wielkiej mocy Osobom aktywnym polecana jest jaglanka, która podana z owocami, smakuje doskonale. Przygotowuje się ją z kaszy jaglanej, która kryje w sobie moc witamin i minerałów. Jest bardzo ... dobrym źródłem potasu, magnezu i ...

miesiąc temu

Właściwości pomelo. Sprawdź, dlaczego warto je jeść

... , a jego średnica osiągnąć 25 cm. Cechą charakterystyczną pomelo jest wysoka zawartość witamin i minerałów, zwłaszcza witaminy C. Dzięki tym składnikom ma pozytywny wpływ na zdrowie. ... więc je zważyć. Co ważne, nieobrane pomelo możemy ...

dawno temu

Jak wykorzystać cytrynę, by się odchudzić?

... Z czego słynie cytryna? Jest doskonałym źródłem witaminy C - 53 mg/100 g. Zawiera także antyoksydanty, beta-karoten, witaminy z grupy B i E. Bogata jest w minerały, takie jak potas, magnez, sód i żelazo. Stosuje się ją w przeziębieniach i ...

dawno temu

Przepisy w diecie na trądzik

... Dieta na trądzik powinna być bogata w witaminy i pierwiastki mineralne, których właściwości działają zapobiegawczo i łagodząco na rozwój problemu. Muszą się w niej znaleźć produkty będące źródłem ... witaminy A, B6, E, selenu, krzemu, cynku i ...

dawno temu

Poznaj siłę zarodków pszennych

... Zarodek to najcenniejsza część ziarna pszenicy. Obfituje w witaminy, minerały oraz inne składniki niezbędne do prawidłowego funkcjonowania organizmu. ... Co znajdziemy w zarodkach pszennych? Zarodki pszenne są źródłem: błonnika, witamin z grupy ...

dawno temu

Właściwości cykorii. Cykoria - dlaczego warto jeść?

... nad innymi jest to, że smakuje pysznie nie tylko na surowo, ale także w wersji smażonej i pieczonej. Co jednak ważniejsze, jest bogatym źródłem wielu witamin i składników odżywczych, których działanie na nasz organizm jest już znane od setek ...

dawno temu

Dieta grejpfrutowa - co to jest i na czym polega? Zasady diety, efekty i przykładowy jadłospis

... . Ostrzegają przede wszystkim przed efektem jo-jo i niedoborami innych witamin, jak A, D, E, K. Część specjalistów zgadza się z tym, że dietę można potraktować jako wstęp do normalnej, zbilansowanej diety ... organizmu. Oferuje ona utratę 4 kg w ...

dawno temu

Koktajl energetyczny - koktajl z pietruszki

... Natka pietruszki zazwyczaj kojarzy się jako zielony dodatek do zup, sałatek i twarogów. Ze względu na bogactwo witamin w niej zawartych, warto wypróbować rewitalizujący koktajl. Liście pietruszki ... są bogatym źródłem witaminy C oraz ...

dawno temu

Sok z pokrzywy - naturalny detoks

... Pokrzywę od wieków wykorzystuje się w medycynie ludowej. Dla wielu osób to zwyczajny chwast, ale my chcemy was przekonać, że wcale tak nie jest. W liściach tego ziela kryje się moc witamin i składników mineralnych. ... na tak wysoki status w ...

dawno temu

Sól morska, pieprz czarny i cytryna - właściwości mikstury

... Jeśli myślisz, że czarny pieprz i sól morska to zwykłe kuchenne przyprawy – jesteś w błędzie. Dodaj do nich bogactwo witaminy C, jakie skrywa w sobie cytryna, a przekonasz się, jakie właściwości ma ta mieszanka. Stosować ją można aż na sześć ...

dawno temu

Tych warzyw nie powinieneś jeść w zimie

... Do prawidłowego funkcjonowania nasz organizm potrzebuje witamin, soli mineralnych oraz odpowiednich składników odżywczych. Ich doskonałym źródłem są warzywa, które powinny znaleźć się w zróżnicowanym, codziennym jadłospisie. Jednak nie po ...

dawno temu

Dieta a choroba Hashimoto - zasady odżywiania, czego unikać oraz produkty zalecane

... w orzechach brazylijskich, rybach, drobiu, pszenicy, grzybach, jajkach. Kwasy tłuszczowe omega-3 - dostępne przede wszystkim w rybach, oleju lnianym, siemieniu lnianym. Witamina D – pomaga m.in ... na słońce jest minimalna. Dawkę przyjmowanej ...

dawno temu

12 grup produktów na płaski brzuch. Zasady diety ABS

... Celem diety ABS jest zredukowanie tkanki tłuszczowej i rozbudowanie mięśni brzucha. Podstawę menu stanowi 12 grup produktów. Jest to dieta zróżnicowana, która dostarcza witamin, minerałów i składników odżywczych. Dieta ABS jest zdrowa i nie ...

dawno temu

Herbata owsiana. Sposób przygotowania i właściwości

... Płatki owsiane to źródło witamin, minerałów i błonnika. Stanowią podstawę sycącego śniadania — owsianki. Możemy je też wykorzystać do przygotowania herbaty o prozdrowotnych właściwościach. Sprawdź, jaki wpływ napój owsiany ma na organizm. ... na ...

dawno temu

Jajka jedzone w tych połączeniach sprawią, że schudniesz!

... Uwielbiamy jajka. Są bogactwem witamin, przeciwutleniaczy i zdrowych tłuszczów. Powinny być więc jednymi z głównych produktów znajdujących się w naszej diecie. Niestety, wielu z nas z nich rezygnuje. ... omega-3, które zmniejszają ryzyko ...

dawno temu

Co skrywają w sobie pestki arbuza?

... Wyciskajmy z lata, ile się da! Trwa sezon na maliny, czereśnie, arbuzy i inne pyszne oraz pełne wielu witamin i składników mineralnych owoce. ... kondycję włosów i paznokci. W pestkach znajdziemy także witaminy z grupy B odpowiadające za ...

dawno temu

Ser żółty - samo zdrowie

... Nie wykluczaj żółtych serów ze swojego menu. Jest doskonałym źródłem białka, chroni przed miażdżycą, sprzyja utracie masy ciała i zmniejsza ryzyko rozwoju osteoporozy. Znajdziesz w nich wapń, witaminę A, cynk, fosfor, ryboflawinę oraz witaminę ...

dawno temu

Co jeść, by poprawić swoją urodę?

... Wszyscy dobrze wiemy, jak wiele dobra kryje się w różnych produktach codziennego użytku. Witaminy i minerały odżywiają organizm od środka, ale również stosowane zewnętrznie mogą sprawić, że skóra nabierze blasku, będzie zdrowo i ładnie wyglądać. ...

dawno temu

BIOTYNA na ODCHUDZANIE! Nie tylko na włosy...

... Biotyna to inaczej potocznie witamina B7 lub H. Jest bardzo ważna dla zdrowia. Dla cukrzyków. Dla wielu procesów w organizmie każdej i każdego z nas. Dzisiaj uświadamiając sobie jej istotna wartość jako składnika także OBOWIĄZKOWEGO dla nas ...

dawno temu

Składniki pokarmów odpowiedzialne za oczyszczanie organizmu

... Składniki, które są niezbędne w procesie detoksykacji organizmu to wapń, witamina C, błonnik i glutation. Wszystkie sprzyjają usuwaniu wolnych rodników i metali ciężkich, które są odpowiedzialne za uszkodzenia DNA komórek, co prowadzi do rozwoju ...

+ Pokaż więcej