Co jeść, by poprawić swoją urodę?
REDAKCJA WP FITNESS • dawno temuWszyscy dobrze wiemy, jak wiele dobra kryje się w różnych produktach codziennego użytku. Witaminy i minerały odżywiają organizm od środka, ale również stosowane zewnętrznie mogą sprawić, że skóra nabierze blasku, będzie zdrowo i ładnie wyglądać. Które produkty warto wykorzystać?
- Awokado – idealnie wygładzi i odżywi skórę dzięki zawartości witaminy E oraz kwasów omega.
- Olej kokosowy – niezbędny przy suchej skórze, dobry również dla włosów.
- Cukier trzcinowy – bogactwo minerałów, które możesz wykorzystać jako odżywczy peeling.
- Białko jaja kurzego – ubite na pianę i nałożone na skórę doskonale ją odżywi dzięki kompletnemu zestawowi aminokwasów.
- Zielony ogórek – zlikwiduje opuchnięcia i cienie pod oczami, świeże plasterki rozjaśnią skórę.
- Cytryna – sok ze świeżej cytryny pomaga rozjaśniać przebarwienia, do tego zawiera dużo witaminy C.
Zobacz też: Substancje, których powinniśmy unikać po 30 roku życia
- Oliwa z oliwek – natłuszcza skórę, a lekko podgrzana z dodatkiem soku z cytryny odżywia spierzchniętą skórę dłoni.
- Drożdże spożywcze – maseczka z drożdży jest świetna zarówno nakładana na twarz, jak i na włosy, zawiera dużo witamin z grupy B, magnez, cynk i wiele innych minerałów.
- Cynamon – krem wymieszany z odrobiną cynamonu i wtarty w usta daje efekt powiększenia warg.
- Kurkuma – po połączeniu z sokiem z limonki bardzo dobrze działa na blizny i niedoskonałości po trądziku (uwaga, może farbować).
- Parzona kawa – płukanka ze świeżo zaparzonej kawy pozwala pogłębić brązowy kolor włosów i dodatkowo odżywia je bogactwem antyoksydantów.
- Miód – wygładza i odżywia usta, a stosowany jako dodatek do maseczek poprawia wygląd skóry.
Zobacz też: Zdrowe produkty spożywcze o działaniu anti-aging
Pozwól swojemu organizmowi odpocząć od chemicznych kremów i maseczek. Do pielęgnacji wykorzystaj produkty naturalne, które odżywią go od wewnątrz i na zewnątrz. Na pewno będzie ci za to wdzięczny!
Źródło: potrafiszschudnąć.pl
Źródło: https://potrafiszschudnac.pl
Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy
Pokaż wszystkie komentarze