Przekąski, które spalają tłuszcz
REDAKCJA WP FITNESS • dawno temuNie ma posiłków, które dosłownie spalają tłuszcz w momencie, gdy je jesz. Natomiast mądry dobór składników pozwala na rozsądne gospodarowanie energią, którą dostarczamy swojemu organizmowi. Susan Bowerman, uznany dietetyk, zaleca, by posiłki zawierały do 200 kcal, 10 g białka i 5 g błonnika.
Ten artykuł ma 2 strony:
Gruszka na ciepło z cynamonową ricottą
Włoski miękki niedojrzewający ser ricotta jest bogaty w białko. Gruszki to z kolei dobre źródło błonnika. Można je podgotować na parze. Całość idealnie uzupełni łyżka cynamonu. Porcja takiego deseru zawiera około 170 kcal, 8 g białka i 5 g błonnika.
Kalafior i dip z białej fasoli
Zrób dip z gotowanej białej fasoli i siekanego czosnku. Można go serwować również na krakersach. 25 ml dipu podawanego z 2 szklankami posiekanego, surowego lub gotowanego kalafiora to około 200 kcal, 11 g białka i 8 g błonnika.
Tosty na orzechowo i gruszkowo
Pełnoziarniste pieczywo przygotuj w tosterze. Posiekane orzechy i drobno pokrojoną gruszkę wymieszaj z jogurtem typu greckiego. Taka przekąska to około 200 kcal, 11 g białka i do 4 g błonnika.
Szparagi z jajkiem na twardo
Połącz szparagi z jajkiem na twardo, a wyjdzie ci zdrowe combo. Oprócz standardowego pakietu w postaci 126 kcal, 11 g białka, 5 g błonnika w jednej porcji, otrzymujemy solidną dawkę witaminy B6 i witaminy E.
Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy
Pokaż wszystkie komentarze