Zdrowe desery Ewy Chodakowskiej bez mleka zwierzęcego i jego pochodnych
PAULINA BANAŚKIEWICZ-SURMA • dawno temuProfil facebookowy Ewy Chodakowskiej to skarbnica informacji na temat zdrowego stylu życia — zestawów ćwiczeń na poszczególne partie ciała i racjonalnej diety. Trenerka fitness publikuje przepisy na zdrowe koktajle, tygodniowe jadłospisy dla osób, które chcą schudnąć oraz niskokaloryczne desery.
Ten artykuł ma 2 strony:
Pudding ryżowy z malinami i jabłkiem
Lista składników:
- 20 gramów ryżu jaśminowego,
- ½ szklanki mleka ryżowego,
- pół jabłka bez skórki,
- 50 gramów malin,
- łyżeczka płatków migdałów,
- 2 szczypty mielonego cynamonu.
Sposób przygotowania:
Gotujemy ryż na mleku z dodatkiem cynamonu. Następnie miksujemy zawartość garnka przy użyciu blendera na gładką masę. Dodajemy starte na tarce jabłko. Co jakiś czas mieszamy, aby danie się nie przypaliło. Gotowy pudding przekładamy do miseczki. Posypujemy uprażonymi na suchej patelni migdałami i malinami. Pudding ryżowy z owocami dostarcza 219 kcal.
Krem z daktylami
Lista składników:
- 3 daktyle suszone (bez pestek),
- łyżeczka gorzkiego kakao,
- 3 łyżeczki migdałów,
- ¼ awokado,
- łyżeczka otrębów owsianych,
- szczypta mielonego cynamonu.
Sposób przygotowania:
Moczymy daktyle w gorącej wodzie. Po odsączeniu łączymy je w jednym naczyniu z kakao, migdałami i awokado. Miksujemy. Dodajemy otręby i cynamon. Tak przygotowany krem z daktylami wkładamy do lodówki, aby się schłodził. Deser dostarcza 211 kcal.
Ewa Chodakowska poleca jeść te zdrowe desery w ramach II śniadania albo podwieczorku. Trenerka gwarantuje, że “nie popsują starań w zmianie nawyków żywieniowych”, ponieważ stanowią zbilansowany posiłek.
Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy
Pokaż wszystkie komentarze