Nocna owsianka. Przepisy na nocne owsianki poniżej 400 kalorii
PAULINA BANAŚKIEWICZ-SURMA • dawno temu • 5 komentarzyNocna owsianka to jedno z najprostszych, najszybszych, smacznych i zdrowych śniadań. Wystarczy wieczorem połączyć wszystkie składniki, by o poranku cieszyć się smakiem pysznego i pożywnego dania. Poniższe propozycje mają jeszcze dwie zalety - owsianka na noc (jedna porcja) dostarcza mniej niż 400 kcal, a jej przygotowanie trwa kilka minut.
Ten artykuł ma 6 stron:
Dyniowa nocna owsianka
Miłośnicy smaku dyni mogą pokusić się o przygotowanie owsianki z dodatkiem purée z tego warzywa. Porcja dostarcza tylko 280 kcal. Owsianka jest bogata w witaminę A i wapń. Zawiera 6 gramów błonnika, 10 gramów białka i 32 gramy węglowodanów. Wystarczy poświęcić 2 minuty wieczorową porą, aby o poranku cieszyć się smakiem pożywnej owsianki.
Lista składników (na jedną porcję):
- ½ szklanki mleka migdałowego,
- ½ szklanki płatków owsianych,
- 1 łyżka purée z dyni,
- 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii,
- nasiona dyni do dekoracji.
Sposób przygotowania:
Wszystkie składniki, prócz nasion dyni, dokładnie mieszkamy w jednym naczyniu. Następnie przykrywamy słoik lub miskę i wkładamy do lodówki na całą noc. Rano posypujemy wierzch owsianki nasionami dyni i cieszymy się smakiem pożywnego śniadania.
Ten artykuł ma 5 komentarzy
Pokaż wszystkie komentarze