Śniadania od Chodakowskiej na okres zimowy. Aż siedem propozycji!
MARTA GRABIEC • dawno temu • 2 komentarzeW okresie zimowym nie mamy dostępu do świeżych owoców czy warzyw. W tym czasie zmagamy się z osłabieniem organizmu i ogólnym złym samopoczuciem. Jedna z najsłynniejszych trenerek w Polsce Ewa Chodakowska podzieliła się na swoim facebookowym profilu przepisami na zdrowe śniadania. Ile ma jej kanapka z awokado i jajkiem kcal? Jak zrobić omlet Chodakowskiej? Sprawdź, co jeść, żeby dobrze zacząć dzień.
Ten artykuł ma 3 strony:
Owsianka z kiwi i bananem — 445 kcal
Lista składników
- płatki owsiane – 5 łyżek [50g]
- kiwi — mała sztuka [80g]
- banan, obrany — mała sztuka [80g]
- mleko migdałowe – ½ szklanki [125g]
- orzechy włoskie – 4 sztuki [16g]
Przygotowanie:
Płatki chwilę podgrzej z mlekiem. Przełóż do miseczki. Dodaj plasterki owoców i orzechy.
Jaglanka z daktylami i orzechami nerkowca — 460 kcal
Lista składników
- daktyle, suszone — 6 sztuk [28g]
- jogurt naturalny, 2 proc. tłuszczu — kubeczek [150g]
- kasza jaglana, sucha – 5 łyżek [50g]
- orzechy nerkowca, surowe –
- 2 łyżki [20g]
- kakao gorzkie, proszek – ½ łyżeczki [2g]
Przygotowanie:
Mus przygotuj wcześniej: daktyle i orzechy zalej wodą do linii owoców. Odstaw na godzinę i zmiksuj. Polej ugotowaną kaszę jogurtem, musem i oprósz kakao.
Ten artykuł ma 2 komentarze
Pokaż wszystkie komentarze