Śniadania od Chodakowskiej na okres zimowy. Aż siedem propozycji!
MARTA GRABIEC • dawno temu • 2 komentarzeW okresie zimowym nie mamy dostępu do świeżych owoców czy warzyw. W tym czasie zmagamy się z osłabieniem organizmu i ogólnym złym samopoczuciem. Jedna z najsłynniejszych trenerek w Polsce Ewa Chodakowska podzieliła się na swoim facebookowym profilu przepisami na zdrowe śniadania. Ile ma jej kanapka z awokado i jajkiem kcal? Jak zrobić omlet Chodakowskiej? Sprawdź, co jeść, żeby dobrze zacząć dzień.
Ten artykuł ma 3 strony:
Jaglanka ze śliwką — 497kcal
Lista składników:
- kasza jaglana, sucha – 6 łyżek [60g]
- mleko, 2 proc. tłuszczu – ¾ szklanki [180g]
- śliwki suszone, bez pestek — 6 sztuk [16g]
- wiórki kokosowe – 2 łyżki [16g]
- cynamon mielony — szczypta [1g]
- czekolada gorzka – 2 kostki [10g]
Przygotowanie:
Kaszę jaglaną ugotuj na mleku. Pod koniec gotowania dodaj cynamon i śliwki. Przełóż do miseczki i posyp wiórkami i cząstkami gorzkiej czekolady.
Kanapki z twarożkiem z awokado i papryką — 451 kcal
Lista składników
- ser twarogowy półtłusty – ½ kostki [100g]
- awokado— 1/3 sztuki [50g]
- chleb żytni razowy – 3 kromki [93g]
- jogurt naturalny, 2 proc. tłuszczu – 2 łyżki [40g]
- papryka zielona, słodka — ¼ sztuki [35g]
- szczypiorek – 2 łyżka [16g]
- pieprz czarny – 2 szczypty [2g]
Przygotowanie:
Awokado ugnieć z jogurtem i przypraw. Na każdej kromce pieczywa rozsmaruj część pasty z awokado. Połóż plaster sera, cząstki papryki i szczypiorek.
Ten artykuł ma 2 komentarze
Pokaż wszystkie komentarze