Serki topione do kanapek. Sprawdziliśmy ich skład
REDAKCJA WP FITNESS • dawno temu • 1 komentarzZnajdziemy je w lodówkach wszystkich sklepów spożywczych. Występują w trójkącikach, plastikowych osłonkach i w małych pudełkach. Stosujemy je zamiast masła. To właśnie z nich nasze mamy i babcie nierzadko przygotowują zupy serowe. O czym mowa? O serkach topionych.
Ten artykuł ma 7 stron:
Ser topiony z dodatkiem sera gouda
Kolejnym produktem jest serek topiony z dodatkiem sera gouda firmy Lacpol. Pierwszym składnikiem jest tutaj… woda. A przecież powinien być ser. W 100 g mamy aż 303 kcal i 27 g tłuszczów, w tym 16 g z nich to kwasy tłuszczowe nasycone. W serku znajduje się 2 g soli.
— Mało sera, znowu twaróg, więc więcej białka i tłuszczu. Zagęszczony skrobią. Wartość odżywcza jest trudna do oszacowania ze względu na bardzo lakonicznie opisany skład. Mamy tutaj bardzo dużo tłuszczu w jednej porcji, w tym stanowczo za dużą ilość nasyconych kwasów tłuszczowych. Serki topione zawierają również zbyt dużą zawartość białka — dodaje dietetyczka.
Ten artykuł ma 1 komentarz
Pokaż wszystkie komentarze