Serki topione do kanapek. Sprawdziliśmy ich skład
REDAKCJA WP FITNESS • dawno temu • 1 komentarzZnajdziemy je w lodówkach wszystkich sklepów spożywczych. Występują w trójkącikach, plastikowych osłonkach i w małych pudełkach. Stosujemy je zamiast masła. To właśnie z nich nasze mamy i babcie nierzadko przygotowują zupy serowe. O czym mowa? O serkach topionych.
Ten artykuł ma 7 stron:
Serek topiony z pieczarkami
Zacznijmy od serka topionego z pieczarkami firmy Mlekpol. 100 g to 297 kcal. Mamy tu 28 g tłuszczu, w tym 18 g to kwasy tłuszczowe nasycone. Smak grzybów zawdzięczamy 0,3 proc. liofilizowanych pieczarek w proszku.
— Ser znajduje się na pierwszym miejscu w składzie, czyli powinno go być sporo. Brak dokładnej zawartości procentowej nie gwarantuje jednak jakości produktu. Dodatek twarogu podbija zawartość białka i tłuszczów. Smak pieczarki? Tylko umowny, w większości tylko z aromatu — tłumaczy Aleksandra Tatarata, dietetyczka.
Ten artykuł ma 1 komentarz
Pokaż wszystkie komentarze