Bo płaski brzuch robimy w kuchni - pstrąg teriyaki
JOANNA KĘDZIORA • dawno temuDziś chciałabym się podzielić prostym przepisem na pstrąga w sosie teriyaki.
Zwykle mam mało czasu na gotowanie, bo mój synek szybko się niecierpliwi czekając, aż mama coś przygotuje. Dlatego przepis jest prosty i szybki.
Składniki na sos:
- starty ząbek czosnku i kawałek imbiru,
- sos sojowy,
- sok z cytryny,
- miód,
- olej kokosowy.
Wszystko wrzucam na patelnie i zagotowuje. Dodaje kawałki ryby. W tym czasie przygotowuje makaron ryżowy- zwykle potrzebuje ok 3 min gotowania. Do miseczki wrzucam makaron, rybę z sosem, dodaję łyżkę mleka kokosowego, uprażony sezam i posiekany koperek. Polecam
Smacznego!
Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy
Pokaż wszystkie komentarze