6 zagrożeń płynących z diety o niskiej zawartości tłuszczu

Przez lata twierdzono, że najlepszą dietą jest niskotłuszczowa. Jednak zdaniem naukowców, zdrowe tłuszcze nienasycone, które znajdziemy m.in. w rybach morskich, oliwie z oliwek, oleju rzepakowym i orzechach, mogą być kluczem do odwrócenia epidemii otyłości, cukrzycy i chorób serca.
Ten artykuł ma 7 stron:
Słabsze serca
Od lat uważa się, że duże spożycie tłuszczu zwiększa ryzyko chorób serca i udaru mózgu. To nieprawda!
Osoby, które stosują dietę śródziemnomorską (składa się ona z dużych ilości zdrowych tłuszczów) mają niższe ryzyko cukrzycy, chorób serca i otyłości. W przeciwieństwie do tych, którzy tłuszczu unikają.
Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy
Pokaż wszystkie komentarze