Oto 5 zamienników tradycyjnego masła. Sprawdź, który będzie dla ciebie najlepszy
REDAKCJA WP FITNESS • dawno temuCzy zastanawiasz się czasami nad używaniem zamienników masła? Których produkt będzie najlepszą alternatywą? Każdy z nich ma wiele właściwości prozdrowotnych. Pozytywnie wpływają na pracę serca lub pozwolą na uniknięcie konsekwencji uczulenia na mleko. Są pełne witamin i składników mineralnych. Sprawdź, co stosować w swojej kuchni. Oto 5 propozycji na zastąpienie masła.
Ten artykuł ma 5 stron:
Masła orzechowe
Masła orzechowe, takie jak np. masło migdałowe, z orzechów nerkowca lub z orzechów laskowych, są świetnym dodatkiem do łodyg selera, bananów, tostów oraz różnych miksów warzyw. Są one również bardzo odżywcze. Masło migdałowe dla przykładu, zawiera dużo witaminy E, żelaza i magnezu.
Wiele zależy od ilości, jaką spożywamy. Dwie łyżeczki to równowartość 180 kalorii. Należy uważać także na skład takiego masła przy zakupie i czytać listę składników. Wielu producentów dodaje do nich mnóstwo cukru i szkodliwych olejów. Dla pewności, warto robić samemu w domu takie masło lub uważnie czytać skład tych kupowanych. Zawartość soli morskiej jest dobra, ale unikajmy tych zawierających oleje i cukier.
Które z tych propozycji uważacie za najlepsze dla siebie? Napiszcie w komentarzach!
Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy
Pokaż wszystkie komentarze