Oto 5 zamienników tradycyjnego masła. Sprawdź, który będzie dla ciebie najlepszy

Czy zastanawiasz się czasami nad używaniem zamienników masła? Których produkt będzie najlepszą alternatywą? Każdy z nich ma wiele właściwości prozdrowotnych. Pozytywnie wpływają na pracę serca lub pozwolą na uniknięcie konsekwencji uczulenia na mleko. Są pełne witamin i składników mineralnych. Sprawdź, co stosować w swojej kuchni. Oto 5 propozycji na zastąpienie masła.
Ten artykuł ma 5 stron:

Hummus
Hummus jest świetnym dodatkiem do prawie każdej potrawy. To również bardzo istotny składnik żywienia w diecie śródziemnomorskiej. Zazwyczaj zrobiony jest z ciecierzycy, soku z cytryny, czosnku oraz sezamu. W innych wersjach używa się także ciemnej fasoli czy soczewicy.
Zawiera w sobie mnóstwo protein oraz witaminę B6. Zazwyczaj podaje się go do pity, ale nie ma żadnych przeciwwskazań, aby stosować go do innych rodzajów pieczywa. Jest bardzo dobrym dodatkiem do sałatek, jajek oraz przekąsek.

Kontynuuj czytanie na kolejnych stronach:
Najnowsze

Pyszne źródła magnezu
MATERIAŁ PROMOCYJNY
Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy
Pokaż wszystkie komentarze