Trendy żywieniowe 2017 ze względu na znak zodiaku
PAULINA BANAÅšKIEWICZ-SURMA • dawno temu • 4 komentarzePrzed nami jeszcze wiele miesiÄ™cy 2017 roku. O trendach żywieniowych (m.in. modzie na wegetarianizm czy glony morskie) na ten sezon zapewne sÅ‚yszeliÅ›my nie raz. Jak donosi serwis Spoon University, istnieje zwiÄ…zek miÄ™dzy możliwoÅ›ciÄ… uzależnienia siÄ™ od produktów spożywczych a datÄ… urodzenia. Które z nich mogÄ… wzbudzić nasze zainteresowanie w 2017 roku ze wzglÄ™du na specyfikÄ™ znaku zodiaku?
Ten artykuł ma 6 stron:
Byk
Osoby spod znaku Byka są znane z uporu, co oznacza, że jeśli sobie coś postanowią, osiągną cel. Rok 2017 to dobry czas, by przejść na drogę zdrowego odżywiania i zredukować masę ciała. Mogą zacząć od picia zielonej herbaty po posiłkach, która zwiększa tempo przemiany materii i zmniejsza apetyt (to zasługa kofeiny, witaminy B, polifenoli i katechin). Działa moczopędnie, czym wspomaga proces oczyszczania organizmu z toksyn.
Ponadto napój ten zmniejsza ryzyko rozwoju nowotworów dzięki obecności przeciwutleniaczy (usuwają wolne rodniki), a także stymuluje krążenie. Ma pozytywny wpływ na stan skóry i sprawność umysłową — poprawia koncentrację uwagi i pobudza. Chociaż Byki bywają leniwe, zielona herbata jest bardzo łatwa do przygotowania, więc trudno będzie im znaleźć wymówkę od wprowadzenia tego zdrowego zwyczaju w życie.
Bliźnięta
Kolejne miesiące 2017 roku przyniosą zmiany w sposobie żywienia Bliźniąt. Chociaż dla osób spod tego znaku zodiaku typowa jest częsta zmiana zdania i nastroju, prawdopodobnie kilka panujących trendów wprowadzą do swojej kuchni i podejmą próbę wyjścia poza strefę komfortu.
Możliwe zatem, że skuszą się na poznanie smaków innych kuchni, w tym orientalnych. Gwiazdy wskazują, że może przypaść im do gustu kuchnia indyjska, szczególnie naan, czyli chlebek o kształcie kropli wypiekany z ciasta drożdżowego w glinianym cylindrycznym piecu i serwowany na ciepło jako dodatek do hinduskich dań. Skomplikowana natura Bliźniąt może popchnąć je do eksperymentów kulinarnych.
Ten artykuł ma 4 komentarze
Pokaż wszystkie komentarze