Zapomnij o tłuszczu na brzuchu. Postaw na witaminowy koktajl odchudzający
ANNA KOŁODZIEJCZYK • dawno temu • 12 komentarzyWarzywno-owocowy koktajl to idealne śniadanie. Jest sycący, a jednocześnie dodaje energii, prowokując przy tym metabolizm do bardziej wytężonej pracy. Sekretem jego działania jest odpowiednia kompozycja popularnych składników. Mikstura staje się zastrzykiem witamin i mikroelementów pobudzających organizm do walki z nadmiarem tkanki tłuszczowej, zwłaszcza tej gromadzącej się w okolicach brzucha. Oto koktajl spalający tłuszcz z brzucha!
Ten artykuł ma 5 stron:
Co znajdziemy w koktajlu?
Najważniejszym składnikiem odchudzającego koktajlu jest jabłko. Owoc stanowi świetne źródło pektyny – rodzaju błonnika rozpuszczalnego, który pęcznieje w żołądku i gwarantuje długotrwałe uczucie sytości. Zawiera również szereg składników mineralnych wspomagających proces spalania tkanki tłuszczowej – magnezu, potasu, żelaza czy cynku.
Obecna w jego składzie kwercetyna – jeden z najsilniejszych znanych przeciwutleniaczy – przeciwdziała podwyższeniu cholesterolu we krwi, a dodatkowo zwalcza bakterie i wirusy. Poza tym jabłko stanowi bogate źródło witaminy C, beta-karotenu, fitosteroli i flawonoidów. W stu gramach owocu występuje jedynie od 37 do 57 kalorii.
Ten artykuł ma 12 komentarzy
Pokaż wszystkie komentarze